Home > Living > Genieten in je eigen huis onder de Spaanse zon

Genieten in je eigen huis onder de Spaanse zon

Een eigen huis onder de Spaanse zon, geen stress, altijd mooi weer, lekker eten: wie droomt er niét van? Een vakantiewoning kopen is een grote stap waar veel bij komt kijken. Maar wie de sprong waagt, zal er geen spijt van krijgen. Spanje is een heerlijk land met een gastvrije bevolking, waar je je snel thuis zult voelen. Enkele tips om je Spaanse droom te laten uitkomen.

Een huis kopen in een ander land is niet moeilijk. Er is voldoende aanbod online en op de Second Home Beurs. Toch is het raadzaam een lijstje te maken met bedrijven die actief zijn in de regio voordat je in het vliegtuig stapt. Ook is het belangrijk om te kijken naar de reputatie van een bedrijf. Hoe lang bestaat een bedrijf? Staan er misschien referenties online? Ook je eigen woonwensen zijn belangrijk. Denk na over het type woning dat je zoekt en aan welke eisen deze moet voldoen, uiteraard binnen het beschikbare budget.

Heb je eenmaal een huis gekocht in Spanje, dan is het handig om de taal te spreken. Spaans is relatief gemakkelijk te leren. Het loont de moeite, want het helpt om allerlei praktische en alledaagse zaken op te lossen.

Het is aan te raden om een beroep te doen op een gerenommeerde makelaar. Die weet precies welke regelingen er gelden in Spanje en kan helpen om zicht te krijgen op de kosten van je verhuizing naar het buitenland. Want afgezien van de prijs van de woning, krijg je te maken met andere kosten. Denk bijvoorbeeld aan notariskosten, overdrachtsbelasting, lokale lasten, verzekeringen en eventueel renovatie- of onderhoudskosten. Kijk ook naar wat je kwijt bent als je af en toen vanuit Nederland of België naar Spanje vliegt. Een gerenommeerde makelaar helpt je niet alleen met financieel advies, maar ook met praktische zaken. Denk maar aan de verhuizing van je spullen of een gas-, water- en lichtaansluiting.

Er komt heel wat kijken bij de aankoop van een tweede huis in Spanje. Denk er goed over na maar laat je zeker niet afschrikken om je droom werkelijkheid te laten worden. Je zal er geen spijt van krijgen, Spanje is een heerlijk land!

De Second Home Beurs wordt op 26 en 27 januari gehouden in MECC Maastricht. Chapeau stelt honderd gratis toegangskaarten ter beschikking via onderstaande link:

http://registration.fairsconsult.com/nl/secondhome-nl-maastricht/register?action=code&code=ZZ9SL

_________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu