Home > Culinair > Geen druppel regen tijdens 14de editie Bassinario

Geen druppel regen tijdens 14de editie Bassinario

Auteur: Maarten van Laarhoven

Een aangename sfeer met uitzicht op de oude binnenhaven van Maastricht, gezellig ongedwongen bijkletsen met een hapje en een drankje, maar vooral ook zien en gezien worden, en dat alles zonder ook maar één spat regen. De organisatoren van Bassinario, het jaarlijkse culinaire netwerkevenement in ’t Bassin, én de honderden bezoekers, van wie er velen op hun paasbest waren aangekleed, konden gisteravond hun handen dichtknijpen. De hele dag, nee, de hele week, had het geplensd dat het een lieve lust was, maar uitgerekend een kwartier voordat het grote feest zou beginnen, brak ineens een waterig zonnetje door en werd het droog. En dat zou het de hele avond blijven. 

Applaus klonk toen de organisatie, de Ronde Tafel Maastricht Charlemagne 179, het voorlopige bedrag bekendmaakt dat na aftrek van alle onkosten was overgebleven voor het hoofddoel van de avond: 15.179 euro, waarbij je mag aannemen dat de mensen achter het evenement de laatste 180 euro wat slordig hebben geteld om op een mooi symbolisch bedrag uit te komen: de Ronde Tafel 179, die dit jaar overigens 25 jaar bestaat, organiseert het evenement volgend jaar alweer voor de 15de keer. 

De opbrengst is dit jaar bestemd voor Tyltylschool de Maasgouw in Maastricht, een school voor meervoudig gehandicapte kinderen en jongeren van 4 tot 20 jaar. De school heeft een gebrek aan financiële middelen om materialen aan te schaffen die bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen. Te denken valt aan een Smartboard en iPads.

Net als vorig jaar was het populaire kadefeestje compleet uitverkocht. Concreet betekende dit dat zich in de historische binnenhaven meer dan 900 mensen – voor het merendeel ondernemers plus relaties – hadden verzameld om al netwerkend, etend en drinkend de zomer in te luiden.

Het eten op Bassinario 2016 (‘an evening for friends’) werd ook dit keer weer verzorgd door de restaurants in ’t Bassin: The Harbour Club, Gastrobar Dock Five, Bistro Allo Allo en Les Trois Seaux.

Foto’s Frits Widdershoven 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.