Home > Travel > Ga op virtuele citytrip naar Hannover

Ga op virtuele citytrip naar Hannover

In tijden van lockdown en een virus dat de toeristische sector in een wurggreep houdt, moeten reisorganisaties creatief uit de hoek komen om zich recht te houden. Met de campagne “travelling without moving” kun je nu vanuit je luie zetel de Duitse stad Hannover en de omliggende regio ontdekken. Al wat je nodig hebt is een goede internetverbinding en je virtuele citytrip kan van start gaan. Om het nog beter te maken is er ook een wedstrijd aan gekoppeld om post-lockdown in real life naar Hannover te trekken!

Wie beperkt is in tijd of wie graag slechts een glimp wil opvangen van Hannover, ook wel bekend als de groenste stad van Duitsland, kan een blitzbezoek brengen via de algemene 360°-tour op deze link. In deze virtuele wandeling passeer je alle hoogtepunten van de stad, letterlijk en figuurlijk. Zo krijg je bijvoorbeeld een haarscherp beeld vanuit de lucht van de Herrenhäuser Gärten of sta je plots boven aan de koepel van het Nieuwe Stadhuis, met een panoramisch zicht over het oude stadscentrum of de nabijgelegen Maschsee. De algemene tour van de stad neemt je mee naar wel 46 verschillende bezienswaardigheden.

Wie echter een meer gedetailleerd bezoek wil brengen kan terecht bij de specifieke rondleidingen. Breng een bezoek aan de Nanas van Niki de Saint Phalle, de Staatsopera of het oorlogsmonument Aegidienkerk. Zijn je kids in de buurt, neem ze dan virtueel mee naar de Hannover Adventure Zoo, meermaals uitgeroepen tot de mooiste dierentuin van Duitsland. Of kuier wat rond door het oude stadscentrum.

24 extra trekpleisters in de nabije omgeving

Naast de trekpleisters van de stad, kan je ook enkele highlights in de nabijheid van de stad virtueel bezoeken. De algemene rondleiding neemt je mee langs de belangrijkste meren uit de omgeving, zoals het grote Steinhuder Meer of de Altwarmbüchener See, maar ook langs landelijke stadjes, windmolens, kerken en kastelen, waaronder het bekende Schloss Marienburg. Wie liever de diepe natuur intrekt, kan kiezen voor de rondleiding door het natuurpark Deister. Daar kom je, begeleid door rustgevende pianotonen, helemaal tot jezelf. In totaal kan je maar liefst 24 bezienswaardigheden in de nabije omgeving van Hannover ontdekken.

Win een reis!

Voor één van onze lezers kan deze citytrip post-lockdown ook werkelijkheid worden! We maken van je virtuele bezoek een treasure hunt. Stuur je antwoord op onderstaande vragen door naar marketing@chapeaumagazine.com en maak kans op een citytrip voor 2 personen naar Hannover, inclusief verblijf voor 2 nachten, diners en gratis gebruik van openbaar vervoer. Enkel het vervoer naar de stad is niet inbegrepen.

Rep je snel naar de virtuele rondleiding en ga op zoek naar volgende antwoorden!

  • Van welk dier staat er een standbeeld voor de Leibniz University / Het Welfenschloss Palace?
  • Welk uur staat af te lezen op de klok van de Market Church?
  • Hoeveel personen zijn er zichtbaar afgebeeld bij het monument van de Gottingen Seven?

Veel succes!

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu