Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Fietsen door de heide in Maasmechelen

50 tips voor Limburg: Fietsen door de heide in Maasmechelen

Met de lancering van het project ‘Fietsen door de heide’ in Maasmechelen krijgt het Maasland er een extra boeiende attractie bij. Het project past in de visie van het provinciebestuur om fietsbeleving centraal te stellen in het toeristisch beleid. Na ‘Fietsen door het water’ en ‘Fietsen door de bomen’ wordt ‘Fietsen door de heide’ de derde absolute blikvanger.

Op de Mechelse heide verrijst dus binnenkort, over de weg tussen Maasmechelen en Zutendaal, een fietsbrug van ongeveer 300 meter lang. Die fietsbrug stijgt naar een hoogte van zes meter en zal daardoor de fietsers een prachtig zicht geven over het heidelandschap. Een unie­ke fietsbeleving die tezelfdertijd een baken is in het land­schap én in harmonie is met het natuurlijke landschap. Zo wordt er voor de brug Limburgs dennenhout gebruikt, een verwijzing naar de omgeving waarin jarenlang massaal naaldbomen werden geplant om te voldoen aan de vraag van de steenkoolmijnen. Fietsen in Limburg wordt hiermee nóg aantrekkelijker.

Weg van Maasme­chelen naar Zuten­daal (grondgebied Maasmechelen) visitlimburg.be/nl/ fietsendoordeheide

Een hapje of drankje in de buurt

Da Lidia aan de Rijks­weg in Maasmeche­len is al decennialang een begrip in de wijde omgeving. De goede Italiaanse keuken en dito gastvrijheid, het comfort en niet te vergeten het bijbe­horende grand café zorgen voor een aan­gename ambiance.

Eveneens Italiaans is La Strada aan de Rijksweg. De keuken is Toscaans en overheerlijk. De gast wordt hier gastrono­misch in de watten gelegd.

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu