Home > Travel > Even heerlijk ertussenuit aan de Costa.. Holanda!

Even heerlijk ertussenuit aan de Costa.. Holanda!

Weer tijd voor je maandelijkse dosis reistips! Opnieuw blijven we dicht bij huis, om zo weinig mogelijk corona-risico te lopen. Ben jij toch zwaar aan het balen dat de Spaanse costa’s nog een ver-van-je-bedshow zijn de komende tijd? Dan heeft Corendon daar de oplossing voor gevonden. In Amsterdam en het nabij liggende Zandvoort creëerden ze namelijk een luxe all-in ervaring in hun Village Hotel. Oftewel: Costa Holanda!

Costa Holanda, zegt u? Toegegeven: ik was vooraf nogal sceptisch. Zon, zee & strand-gevoel in Nederland leek me niet zo realistisch. Wel, Corendon proved me wrong, want mijn weekendje in het noorden van Nederland voelde aan als een volwaardige vakantie. Je geniet er van de gekende all-in ervaring in het Village Hotel zelf, maar ook in Corendons eigen beachclub in Zandvoort. Volledig zorgeloos, en in deze tijden is het heel fijn je zo eens te voelen. Mijn hoogtepunten en enkele praktische details op een rijtje.

Village Hotel

Je uitvalsbasis van deze reis is het Corendon Village Hotel. Een gunstig gelegen accommodatie: dichtbij het centrum van Amsterdam én de zonovergoten ‘Amsterdamse’ kust in Zandvoort en Bloemendaal. Daarover later meer. Eerst nog wat uitleg over het hotel zelf. Je vindt er meerdere restaurants waar je onbeperkt van kan genieten, waaronder het mediterrane buffetrestaurant ‘Plaza’. Foodies, zoals ikzelf, kijken hier hun ogen uit op alle verfijnde opties! Na het diner brengt de lift je enkele verdiepingen hoger naar de Sky Bar, waar je met uitzicht op de ondergaande zon kunt genieten van een lekker glaasje. Vakantiegevoel: check!

De volgende dag kun je kiezen: een spa-behandeling, rustig baantjes trekken in het zwembad of eens rondwandelen in… een Boeing 747! Jawel, je leest het goed. Voor wie – als ik – het vliegen toch wel begint te missen, heeft Corendon dus ook een oplossing. Ze hebben namelijk een gigantisch vliegtuig in hun tuin neergezet, waar je naar believen kunt rondwandelen. Dus ook in de businessclass of cockpit. Geef toe: daar zijn we toch allemaal erg benieuwd naar ;-). Ook tof: je kunt een aperitiefje drinken op het terras recht onder het vliegtuig. Heel uniek! En dan last, but definitely not least… Stel dat het begint te regenen, kun je je installeren in de bioscoop van het hotel. Daar spelen dagelijks drie bekende films in een professionele bioscoopzaal. Ook hier weer: popcorn en drankjes inclusief.

Beachclub Zandvoort

Het unieke aan de Costa Holanda is dat de all-in ervaring zich doortrekt tot in de beachclub in Zandvoort, waar je enkele keren per dag met een shuttle naartoe kunt worden gebracht. Denk aan een gezellige zuiders ingericht terras op een levendig strand, waar je kan genieten van een hapje en drankje. Later op de dag rust je uit op de comfortabele strandbedjes. Héérlijk! Wie het graag actiever ziet: in Zandvoort kun je ook duinenwandelingen maken of rondfietsen in en rond het gezellige centrum.

Praktisch

Een nacht aan de Costa Holanda kost €79 per persoon, per nacht. Alle diensten hierboven beschreven zijn inclusief deze prijs. Een prikje voor een gezellig reisje weg, als je het mij vraagt! Costa, me gusta!

Schipholweg 275, Badhoevedorp (NL) – www.corendon.nl/holanda

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.