Home > Travel > EuroParcs zet fors in op verovering Belgische markt

EuroParcs zet fors in op verovering Belgische markt

Het Nederlandse bedrijf EuroParcs, dat zich specialiseert in het ontwikkelen en beheren van vakantieparken, gaat fors inzetten op het veroveren van de Begische markt. De ambities zijn groot, want het komende jaar worden er in België maar liefst tien leisureparken ontwikkeld, zo kondigt het in Apeldoorn gevestigde EuroParcs aan. Op dit moment heeft het bedrijf, dat zich sinds dit jaar met een eigen hoofdkantoor in Keulen ook richt op de Duitse markt, drie resorts in België in eigendom, om precies te zijn in Zutendaal, Mol én in Durbuy. Waar de andere vakantieparken komen wordt later dit jaar bekendgemaakt.

De succesformule waarmee EuroParcs zich internationaal profileert heeft ‘glamping’ een samenvoeging van ‘glamoureus’ en ‘kamperen’. In Nederland is het bedrijf op at gebied een van de marktleiders. Momenteel beheert de onderneming 54 resorts, verspreid over Nederland, België en Bonaire, wat neerkomt op ruim 10.000 recreatiewoningen. Inmiddels is ook in het mondaine Oostenrijkse skigebied Karinthië is de ontwikkeling van enkele vakantiedomeinen gestart.

De bestorming van de Belgische (en Luxemburgse) markt past in alle opzichten bij de actualiteit, legt Wim Vos jr., directeur van EuroParcs uit. ,,De vraag naar betaalbaar vastgoed voor vakantie in eigen land zat al langer in de lift. Door de coronacrisis is dit vandaag natuurlijk booming business. Wij zetten bewust in op betaalbare luxe vakantiewoningen. Als investering, of om zelf te genieten niet ver van huis.”

Steeds meer mensen hechten eraan om af en toen een weekendje weg te zijn, zonder dat ze verre afstanden hoeven af te leggen. ‘Micro-vakanties’, aldus Vos. ,,Dankzij de toegankelijke investeringsformule beleg je je spaarcenten voor later en geniet je vandaag van je eigendom.”

Het concept is eenvoudig. Als investeerder koop je een vakantiewoning die daarna door EuroParcs wordt verhuurd met een jaarlijks rendement tot  5 procent. Deze beproefde formule is in Nederland al jaren een groot succes en komt nu naar België. De parken onderscheiden zich omdat het ‘glamping-concept’ centraal staat. Elk park beschikt over hotelvoorzieningen, zoals catering en horeca, schoonmaak en animatie.

België is een fantastische markt om in te investeren, aldus Wim Vos jr., de oudste zoon van de oprichter van Europarcs. ,,Onze investerings- en uitbatingsformule is in Nederland al jaren succesvol. Na een marktverkenning, was de volgende stap duidelijk. In België is veel vraag naar betaalbaar investeringsvastgoed in de recreatieve sfeer. Je kunt bij ons al een woning verwerven vanaf 100.000 euro.”

Met de aankoop van camping Grand Bru in Durbuy zet EuroParcs de eerste stappen in Wallonië. Het domein wordt volledig omgetoverd tot een luxe glamping-resort en ligt hierdoor volledig in lijn met de ontwikkeling van Durbuy tot ‘het Knokke van Wallonië’.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu