Home > Travel > Liens Travel > Eet je weg door Rotterdam

Eet je weg door Rotterdam

Auteur: Lien Verwimp

Wie een weekendje Nederland op de planning heeft staan, kan veel kanten uit. Maar als gezond eten en een hipstersfeertje wel iets voor jou zijn, heb ik één antwoord klaar: Rotterdam. Ik trok er deze zomer zonder verwachtingen naartoe en kwam terug met liters energie. Je voelt er meteen dat jonge ondernemers de stad overheersen en dat uit zich in ontelbaar toffe concepten. Ik geef je alvast mijn vijf (eet)toppers mee, die niet te missen zijn bij een bezoekje aan de havenstad.

 

  • Uit je eigen stad

Kinderen die opgroeien in Rotterdam, hoeven niet te missen hoe melk, eieren of groenten in de winkels terechtkomen. Een jonge ondernemer startte er een tijd terug de stadsboerderij ‘Uit je eigen stad’, waar inwoners of toeristen van puur voedsel kunnen genieten. Terwijl je kids workshops volgen over landbouw (op een hippe manier, geloof me), loop jij rond in de tuin en geniet je achteraf van het meest verse ingrediënten op hun gezellige terras.

  • Op Het dak

Opnieuw binnen het thema gezond en puur eten terug te vinden: restaurant ‘Op Het Dak’. Bovenop het Schieblock – op steenworp afstand van het centraal station – kom je in een groene oase terecht. Op Het Dak serveert vers en smakelijk eten, met uitzicht op de tuin vol eigen groenten en fruit, eetbare bloemen en kruiden. Wees wel op tijd, want het is vechten om een plaatsje in de zon!

  • Supermercado

De meesten van julllie denken nu vast meteen ‘Hola supermercado, telebancos por aqui’ – en dat is ook exact het gevoel dat je hebt wanneer je deze Mexicaanse hotspot binnenwandelt. Het aanstekelijk vriendelijke personeel en de Latijns-Amerikaanse achtergrondmuziek doen je meteen in Zuiderse sferen wanen. Daarnaast verraadt de slogan aan de muur alvast dat we enkele uurtjes later met een foodbaby naar buiten zullen wandelen: ‘Drinken en eten tot de wereld zal vergaan’. En zo geschiedde.

  • Fenix Food Factory

Als je een reisgids over Rotterdam openslaat, zal de grote markthal altijd tussen de to-do’s staan. Maar ben je net zoals ik niet zo gek op toeristische trekpleisters, kun je beter naar de Fenix Food Factory trekken. Hier komen lokale handelaars samen om hun lekkerste producten te verkopen. Authentieker en gezelliger!

 

  • Hotel Stroom

Je kunt al deze adresjes natuurlijk niet op één dag uittesten – anders wordt die foodbaby wel erg groot ;-). Daarom ook een top hoteladresje om er een extra dagje aan vast te breien: Hotel Stroom. Een voormale elektriciteitscentrale die pit uitstraalt en naar mijn gevoel de beste bedden ooit heeft! In tijden niet zo goed geslapen.

Praktisch
> Wie vanuit Nederland naar Rotterdam reist, kan dat gemakkelijk doen per de trein. Vanuit Maastricht ben je dan 2 uur en 21 minuten onderweg. Maar ook Belgen kunnen er met gemak geraken: via de internationale treinen van B-Europe duurt een ritje Brussel-Rotterdam zelfs maar 2 uur en 9 minuten. Meer info via https://www.b-europe.com/NL.

> Wil je nog meer tips voor Rotterdam? Check dan https://rotterdam.info/.

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.