Home > Culinair > ‘Eerlijk Belgisch-Limburgs’ op het kerstmenu

‘Eerlijk Belgisch-Limburgs’ op het kerstmenu

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

Toastje met geitenkaas en rode biet, tartaar van forel met mousse van mierikswortel, preitaartjes met spek. Maar ook entrecôte met champignonsaus, crème van wortel, aardappelgratin en knolselderij, en een salade van veldsla, peer en witloof. Met een kaastaart met blauwe bessen en coulis van rode vruchten als afronding.

Loopt het water u al in de mond? Bovenstaand ‘sharing’-menu, met ‘eerlijke’ ingrediënten uit de eigen provincie, stond deze week voorgesteld op de Hotelschool van Hasselt. Het is een initiatief van ‘Puur Limburg’ in samenwerking met de provincie Belgisch-Limburg.

Puur Limburg is een coöperatie die zich sterk maak voor een ‘transparante korte voedselketen’ van producent tot consument in de regio. De laatste maanden van het jaar zijn een uitgelezen kans om al die  mooie hoeve- en streekproducten onder de aandacht te brengen, is de gedachte. En op welke manier kun je dat beter doen dan ze te verwerken in een feestmenu dat je voor Kerstmis op tafel kunt toveren.

Niemand minder dan Chloë en Magali Szpyt, winnaars van het bekende VTM-programma ‘Mijn Pop-Up Restaurant’ creëerden de gerechten in dit royale feestmaal. Het menu is laagdrempelig en biedt voor elk wat wils. Bovendien is het makkelijk te bereiden, aangezien de recepten zijn voorzien van een deskundige uitleg.

De ingrediënten zijn verzameld in een maaltijdbox voor vier personen. Deze is af te halen op 23 en 24 december op diverse locaties in Belgisch-Limburg. Om het helemaal gemakkelijk te maken kun je er ook meteen ook een bier- of wijnarrangement bij krijgen.

Voor alle praktische informatie: www.puurlimburg.be

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu