Home > Travel > Een Limburgse blik op de Tour de France 2015

Een Limburgse blik op de Tour de France 2015

Aanstaande zaterdag gaat in Utrecht de 102e Tour de France van start. In deze Tour rijden niet alleen de drie Limburgse renners, Tom Dumoulin, Wout Poels en Roy Curvers mee, maar zijn ook verschillende Limburgers werkzaam. Een van deze Limburgers in de Tour is fotograaf George Deswijzen. Hij zal ons wekelijks vanuit de Tour berichten over het wel en wee van de Limburgse renners en over zijn eigen belevenissen in de ronde van Frankrijk.

Het is de 6e keer dat de Tour in Nederland van start gaat. Het grootste wielerspektakel ter wereld finisht na 3360 loodzware kilometers op zondag 26 juli in Parijs. De renners krijgen 21 etappes voorgeschoteld waarvan 7 bergetappes met 5 aankomsten bergop. Na de proloog van zaterdag weten we wie de eerste gele trui aan mag trekken. Alle ogen zijn zaterdag gericht op Maastrichtenaar Tom Dumoulin. Kan hij de eerste Nederlandse gele trui pakken sinds Erik Breukink in 1989? We drukken in ieder geval de duimen voor hem.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.