Home > Travel > Liens Travel > Dit wist je nog niet over Venlo

Dit wist je nog niet over Venlo

Wie ‘Venlo’ intypt op Google, komt op de welgekende zoekwoorden ‘Limburgs Museum’, ‘Holland Casino’ of ‘Toverland’ uit. Absoluut leuk om eens naartoe te trekken, maar er is veel meer. Na een kort bezoekje werd het mij duidelijk dat de stad het ideale klimaat heeft om nieuwe, hippe zaken op te starten. En daar is het prachtige Theaterhotel er één van. Don’t know about you, maar bij het horen van respectievelijk ‘boetiekjes, hapje, drankje, theatervoorstelling, héérlijk bed’, krijg ik het alvast erg warm.

Ik kom aan in Noord-Limburg op een blauwe dinsdag en het zonnetje schijnt aardig. Ideaal om aan een rondje Venlo te beginnen!

  • Venlo is kunstzinnig

Het centrum van de Noord-Limburgse stad bevindt zich niet alleen rondom het authentieke stadhuis, je vindt er ook het theatergebouw ‘Maaspoort Theater&Events’. Volledig vernieuwd én aan een prachtig viersterrenhotel gelegen. Dus wie wel houdt van een concert, theatervoorstelling of stand-up comedy uitje, heeft meteen ook een slaapplek.

Verrassend in mijn ogen is dat het echt aanvoelt als het middelpunt van de stad. ‘Hier gebeurt het’. En als die plek er dan zo uitziet..

  

.. noem ik dat een unieke luxe in Limburg! Het Theaterhotel is fonkelnieuw en vooral het comfort verraste me in positieve zin. Die bedden! Wie een stapje in de wereld wil zetten, mag gerust zijn van een goede nachtrust ;-). Hier hebben ze niet op kwaliteit bespaard.

’s Ochtends staat je een ontbijtje te wachten op het gezellige dakterras en word je (opnieuw) met een brede glimlach ontvangen.

Geïnteresseerden vinden het theaterprogramma hier en kunnen actuele kamerprijzen hier checken.

  • Vernieuwde zaken springen er als onkruid uit de grond

Rondwandelen in Venlo is inspirerend. Hier vind je meer dan de typische ‘koffiebar anno 2017’. Op het gebied van winkelen kwam ik er een outlet van het merk ‘10 days Amsterdam’ tegen (go there, please). Een drankje deden we met uitzicht op het water en voor je naar het theater trekt, heb je keus uit 101 gezellige restaurants. Nu, daar mogen we in Maastricht of Hasselt ook niet over klagen, maar iets nieuws is altijd leuk toch?

Loungebar ”De werf”

 

Brasserie Retro

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.