Home > Travel > Liens Travel > Dit Parijse pleintje kende je nog niet

Dit Parijse pleintje kende je nog niet

Auteur: Lien Verwimp

Croissants. Gezelligheid. Die mooie taal. Mode. De Eiffeltoren. Parijs, het blijft een topper voor een weekendje weg. Snel bereikbaar met de auto (als de Gele Hesjes de weg niet versperren), en zelfs al ben je er al tien keer geweest, dan nog kom je met nieuwe indrukken terug. Ik heb altijd gedacht dat ik een London-meisje was, maar na enkele dagen in de Franse hoofdstad begon ik toch te twijfelen.

Misschien is het de periode van het jaar. Overal lichtjes, een nostalgisch ‘oh, wat was het een mooi jaar!’, sfeer en onbekende mensen die je alle goeds voor 2019 wensen. Het creëert elk jaar opnieuw die heerlijke sfeer, het gevoel dat je nu leeft en dankbaar bent voor wat je allemaal hebt. Misschien heb je dit gevoel zelf ook wel als je door de mooie Parijse straatjes loopt. Wat het ook is, eigenlijk kan er niet veel op tegen ‘Bonjour Mademoiselle!’, straatkunstenaars op elke hoek en met een verse café au lait langs de Seine wandelen, terwijl je naar de Notre Dame en de Eiffeltoren kijkt.

Dus staat Parijs ook in 2019 weer op m’n reislijstje, want het is zo heerlijk dichtbij. De stad zou ook op dat van jou mogen staan, maar dat komt waarschijnlijk vanzelf ik je vertel dat ik het tofste hotel in de stad voor je heb gevonden. Enchantée, Hotel Square Louvois!

Oase van rust in hartje centrum

Hoe romantisch de stad ook is, helaas is wel de hele wereld hiervan op de hoogte. Parijs is in elk seizoen van het jaar enorm populair, dus mag je altijd rekenen op drukte. Tijdens een stadswandeling kijk je hier gemakkelijk doorheen: je kijkt je ogen uit op alle bezienswaardigheden. Maar na 15.000 stappen, en tegen het eind van de dag elke mogelijke taal te hebben gehoord, kun je wel wat rust gebruiken. Het blijft een ‘weekendje weg’ en daar hoort bij dat je je batterij moet opladen.

Ikzelf doe dat het liefst op een rustige plek die nog niet bij het grote publiek bekend is. Dus geen Hilton of Plaza-Hotel, maar een kleinschalige oase van rust die haar gasten net dat tikje meer geeft. Mag ik u voorstellen: Hotel Square Louvois. Gekke naam? Nee, het komt simpelweg van het pleintje waar de accommodatie zich bevindt. Midden in le 2ème arrondissement (lees: hartje centrum), op tien minuutjes wandelen van de mooie Galéries Lafayette. De uitbaters van het hotel slaagden erin een pleintje te vinden die niet in elke reisgids vermeld staat. Resultaat: centraal gelegen, maar pure rust.

Klein, maar héél fijn

Square Louvois heeft vijftig kamers, maar de entree voelt als een rustige woonkamer die je enkel met je reisgezelschap deelt. Het begrip woonkamer mag je erg letterlijk nemen: het staat er vol met boeken die iedereen mag meenemen. Geen stoffig tafereel, maar een vertrek in een modern jasje.

Het ‘rust-concept’ strekt zich uit tot aan de kelder van het hotel. Op -1 vind je namelijk een prachtig binnenzwembad en rustruimte terug, ideaal om je drukke dag af te sluiten. Bang dat je in zo’n grote stad niet zo goed kunt slapen hoef je ook niet te zijn, want in de kamers hoor je niets van wat er zich buiten afspeelt. Zo kun je je volledig focussen op het leuke interieur en de heerlijke bedden.

En dan… Geen Parijs zonder petit déjeuner! Na een croissant, een zachtgekookt eitje en wat vers fruit ben je klaar om weer nieuwe indrukken op te doen van die heerlijke stad. Amusez-vous!

Meer info: www.hotel-louvois-paris.com

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.