Home > Travel > Liens Travel > Dinner On The Lake breidt succesformule uit

Dinner On The Lake breidt succesformule uit

Auteur: Lien Verwimp

Na een eerste succeseditie in Gent afgelopen jaar, heeft Dinner On The Lake eigenlijk geen introductie meer nodig. Dit fine dining concept dat experience op de eerste plaats zet is al bij menig levensgenieter in het oog gesprongen. Met een glas gin-tonic uitkijken op de pittoreske waters van Terhills, terwijl de avondzon schijnt en er een top viergangendiner op je wacht. Zei er iemand perfecte zomeravond?

  

  

Toen 2 vrienden enkele jaren geleden startten met een drijvend barbecue concept in Gent, was nog niemand zich ervan bewust dat dit anno 2019 bestempeld zou worden als een pure klasse-uitstap. Dinner On The Lake ontstond uit de motivatie dat er in België nog wat “memory-making business” mist. En op die kar zijn ze gesprongen. Mét succes, kan ik je zeggen na een avondje uit. Hieronder m’n verslag van een prachtige zomeravond in het Limburgse Terhills domein.

  

Plaats van afspraak voor een veelbelovende avond is het fabuleuze Terhills hotel in Maasmechelen, gelegen op een boogscheut van Nationaal Park Hoge Kempen. We nestelen ons neer in de lobby en genieten van een welkomstdrankje. Het zicht op de indrukwekkende tuin laat je meteen ver weg van huis voelen. Wie hier uitgebreid van wil genieten boekt best meteen een nacht, zo heb je meer tijd om de omgeving te ontdekken. De DOTL-shuttlebus staat namelijk als snel klaar om ons naar het meer te brengen. Let the games begin!

  

  

Ik moet zeggen: de spanning stijgt als we via een kronkelend grindpaadje dwars door de Maasmechelse bossen rijden. Ons busje vol nieuwsgierige mensen weet totaal niet wat te verwachten, tot we halt houden aan een prachtig, uitgestrekt meer. Vergezeld van gezellige lampionnen, ligt er een vlot op ons te wachten – klaar voor de oversteek naar het drijvende restaurant! De stilte in dit prachtig stukje natuur gaat hand in hand met de loungy muziek die vanuit de verte weerklinkt. Geef toe: kan slechter op een dinsdagavond, toch?

  

  

Na een aperitief op het bovendek met zicht op de avondzon, schuiven we aan tafel. Stuk voor stuk krijgen we kunstwerkjes voorgeschoteld. Kan ook moeilijk anders – het menu wordt maandelijks door verschillende Michelin-chefs samengesteld. Ook de wijntjes smaken nét dat tikkeltje beter onder het warme licht van de ondergaande zon. Om stil van te worden. Als we al dobberend afsluiten met het dessert, geniet ik op het gelegenheidsterrasje nog even van de frisse buitenlucht en de zalige rust die de natuur hier te bieden heeft. Wat een heerlijke avond, wat een ervaring! Het vlot brengt ons stilletjes weer naar de oever, en zo ook haast opnieuw terug naar de realiteit. Een 3 uren-vakantie, kun je het noemen J. Thanks, Dinner On The Lake!

  

  

Ook boeken? Dat kan zowel in Gent als in Terhills. Meer info via www.dinneronthelake.com

Sluit je avond af met een hemelse overnachting in het Terhills Hotel op www.terhillshotel.com/dinner-on-the-lake

___________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.