Home > Travel > Designprijs voor sanitair-specialist Clou uit Nuth

Designprijs voor sanitair-specialist Clou uit Nuth

Het duobad Hammock met Kaldur-kraan van sanitair-specialist Clou uit Nuth is bekroond met een Red Dot award. Deze internationale designprijs wordt sinds 1955 elk jaar uitgereikt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen, een van de oudste designinstituten ter wereld. 

Voor de Red Dot Award 2016 Product Design ontving de organisatie meer dan 5.200 inzendingen van fabrikanten uit 57 landen. Het innovatieve tweepersoonsbad en de bijpassende kranenserie van Clou is een van de ontwerpen die grote indruk maakten op de jury en een onderscheiding in de wacht sleepten. Volgens voorzitter Peter Zec van de Red Dot-organisatie behoort de inzending van Clou tot het beste wat de designindustrie het laatste jaar heeft voortgebracht.

Directeur Math Meertens van Clou is enthousiast over de toekenning. ,,Wij investeren voortdurend in de ontwikkeling van innovatieve badkamerproducten. Zoals met dit tweepersoonsbad Hammock en de nieuwe kranenserie Kaldur van designer René Holten. Er zijn maar weinig producenten in Nederland zoals wij. Daarom ben ik extra blij en trots dat deze internationale jury dit bevestigt met de allerhoogst haalbare prijs voor productdesign”.

Clou neemt de prestigieuze onderscheiding op 4 juli in ontvangst tijdens het Red Dot Gala in Essen. Het Clou Hammock duobad met Kaldur-kraan en de andere winnaars van een felbegeerde ‘rode stip’ zijn tot en met 31 juli te zien op een speciale Red Dot design-tentoonstelling in Essen. Daarnaast worden ze vereeuwigd in het Red Dot Designbook 2016.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.