Home > Culinair > Derde koksmuts én een extra punt voor Ralf Berendsen

Derde koksmuts én een extra punt voor Ralf Berendsen

Auteur: Maarten van Laarhoven

Bij restaurant La Source (onderdeel van Relais & Chateau La Butte aux Bois) in het Belgische Lanaken stijgt de spanning. Zouden ze in aanmerking komen voor een tweede Michelinster?

La Source, dat twee jaar geleden een ster kreeg, wordt al langer tot de betere zaken van Belgisch-Limburg gerekend. Een gegeven waar je nauwelijks meer omheen kunt nu de GaultMillau, de prestigieuze tegenhanger van de Guide Michelin, de chique uitspanning een sportje hoger op de culinaire ladder heeft gezet: 17 op 20 punten (één punt meer dan vorig jaar) en drie koksmutsen krijgt La Source in de deze week verschenen gids.

,,Chef Ralf Berendsen koestert de klassieke basiskeuken, maar vult die aan met hedendaagse en persoonlijke creaties. De hapjes zetten de toon met een kleine wortelcake, gerookte paling en duindoornbes”, oordeelt de GaultMillau, die een etentje bij La Source betitelt als ‘een festival van smaak en kleur’. ,,Zeebaars wordt vergezeld van kruiden, bulgur, bergamot en een saus van beurre blanc met kokkeltjes. Duif uit Anjou gaat samen met een korst van hazelnoten, crème van schorseneren, vijgen en lichtjes gerookte en ingekookte saus. Het is een perfecte combinatie.”

Lof is er ook voor de sommelier van La Butte, die bij de plaatjes van gerechten met ‘complexe smaken’ een ‘uitstekende wijnselectie’ weet te presenteren. ,,Voor dit alles geven we dit jaar een punt extra en de derde koksmuts”, aldus GaultMillau.

Komend weekend ontvangt La Source in het kader van het luxueuze lifestyle-event PRIVILEGE de Oostenrijke top-kok Simon Taxacher, die onlangs door diezelfde GaultMillau – maar dan de Oostenrijkse editie – voor de derde keer op rij werd uitgeroepen tot ‘Beste kok van Oostenrijk’. Taxacher heeft 19 punten in de GaultMillau en vier mutsen.

 21962543235_0e 21211285_z (2)

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu