Home > Travel > 50 tips voor Limburg: De Sahara in Lommel

50 tips voor Limburg: De Sahara in Lommel

Wellicht bent u net zo verrast als ik toen ik voor de eerste keer hoorde over de Limburgse Sahara. De Sahara ligt immers in Noord-Afrika. Maar toch vinden we in Noord-Limburg een uniek zand- en duinenlandschap van bijna 200 hectare dat, met een beetje verbeelding, lijkt op de gekende woestijn.

Het is een uniek natuurgebied, met zand en duinen, kleine meren en omringd door heide en naald- en loofbossen. Zoals vele mooie plekken in Limburg is het ontstaan door menselijke activiteiten. De jarenlange uitwaseming van de voormalige lokale zinkfabriek heeft er alle groen doen verdwijnen.

De Sahara is een schilderachtig gebied met veel afwisseling waar je prachtige wandel- en fietstochten kan maken. Een 30 meter hoge uitkijktoren biedt je een uitstekend zicht op de wijde omgeving met haar waardevolle natuur en ontelbare watervogels.

Mijn favoriete vertrekpunt voor een Sahara-fietstocht is het Sport- en Evenementencentrum De Soeverein. Gemakkelijk bereikbaar en bovendien een uitzonderlijk gebouw.

Een hapje of drankje in de buurt

Een culinaire belevenis van jewelste ontdek je bij Cuchara in de Lepelstraat. Van buiten onopvallend, binnen heel ‘Zen’ en speciaal ingericht. De twee Michelinsterren zijn er echt niet voor niks.

Voor een ander budget kun je ook al smakelijk eten bij Cocotte aan de Koning Leopoldlaan, met een eigentijdse keuken.

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu