Home > Travel > Liens Travel > De mooiste plekjes voor een verlengd weekend in Zuid-Frankrijk

De mooiste plekjes voor een verlengd weekend in Zuid-Frankrijk

Auteur: Lien Verwimp

Wist je dat Frankrijk bij Belgen en Nederlanders het populairste vakantieland is? Elk jaar gaan we er vanuit beide landen met heel wat landgenoten naartoe. Het is dan ook een heerlijke bestemming die niet alleen toeristische troeven heeft als zuiderse dorpen, prachtige vergezichten en een aangenaam klimaat, maar ook nog eens heel gemakkelijk te bereiken is. En zo’n land vind ik altijd perféct voor als je er maar voor kort op uit wil trekken. Dus heb je nog een tweetal verlofdagen over die tegen eind dit jaar op moeten zijn. Zet dan eens koers naar de Côte d’Azur!

Als je net zoals ik maar heel kort de tijd hebt voor je reisje, is het vliegtuig de handigste optie. Naar Nice kun je meermaals per dag vanuit Brussel of Eindhoven vertrekken en dan ben je er op een dik uur. Ideaal voor een vakantie van een dag of vier: kort genoeg om het gewoon eens spontaan tussendoor te plannen, lang genoeg om er echt even uit te zijn. Huur ter plaatse een all-inauto bij Sunny Cars om er zoveel mogelijk uit te halen. De regio is enorm divers en dan is het jammer om je tot één stad te beperken.

Ik ben na deze vier dagen (vrijdag-maandag) volledig opgeladen en uitgerust teruggekomen, terwijl we toch veel hebben rondgetoerd en gezien. Een overzicht van een héérlijk tussendoor-reisje in la douce France.

  • Rondflaneren in Nice & Eze

Je komt als eerste aan in Nice, dus dat is de uitgelezen kans om de stad meteen te bezoeken. Zet koers naar het oude centrum, waar je gezellig rond flaneert tussen kleine straatjes met uitnodigende terrasjes en de grotere boulevard langs het strand. Die laatste doet niet alleen dienst als mooi uitzichtpunt aan het water, maar hier laat jong en oud zich van zijn meest sportieve kant zien. De lokale oma’s e opa’s kijken van op het terras van hun stamcafé goedkeurend toe. Je voelt hier dat de stad echt leeft en het niet enkel een toeristisch gebeuren is.

Nu heb je alvast een mooi beeld van het leven in het zuiden van Frankrijk. Maar om de sfeer aan deze kuststreek écht te beleven, ga je naar het middeleeuwse dorp Eze. Op een halfuur rijden van Nice, verdwaal je in de met bloemen gevulde steegjes en geniet je van één van de meest bezochte uitzichtpunten in de regio: de exotische plantentuin. Plan je bezoek ook zo dat je er nét tijdens lunchtijd bent en kunt lunchen op het adembenemende terras van La Chèvre d’Or. Douce France op zijn best!

  • Niets zo goed als frisse berglucht: Parc Mercantour

Een trip naar Frankrijk staat ook gelijk aan heel wat calorieën.. ;-). Er wordt hier niet voor niets vaak over ‘du pain, du vin et du boursin’ gesproken. Om hier zonder schuldgevoel van te genieten, plan je één dag in het Alpes-Maritimes-gebergte. Heel gek: op een uur rijden van de kust kom je in een totaal ander landschap terecht. Laat je via slingerwegen naar een mooie hoogte leiden, van waaruit je prachtige bergwandelingen kunt maken. Eén van de mooiste gebieden in de regio is Parc Mercantour. Ook voor beginners goed te doen, hier kun je wandelingen van 2 tot 8 uur maken.

  • Hemel op aarde in de Provence

Vanuit de regio Nice kun je met je huurauto ook een glimp van de Provence opvangen. Laat je niet afschrikken door de tijd die de GPS aangeeft – oké, het is zo’n twee uur rijden, maar je wordt verwend onderweg. Je rijdt langs uitgestrekte lavendelvelden, zonnebloemen, leuke dorpen en meren. Maar niets overtreft je eindbestemming: de Gorges de Verdon. Een hele reeks aan witte kliffen vormen er de randen van een paradijslijk blauwe rivier waarop je kunt kajakken. He-mels! Ik bleef er twee uur dobberen en ging erna nog plonsen in Lac de Sainte Croix, dat ook niets aan je verbeelding overlaat.

  • Als een god in Zuid-Frankrijk

.. En vakantie zou natuurlijk geen vakantie zijn als er ook geen tijd is om gewoon uit te rusten. Ook daarvoor ben je aan het juiste adres. Maar ga alsjeblieft niet op de grote bekende stranden in Nice tussen de rest van de wereld liggen, dat is zonde van de bestemming. Je hebt nu toch een auto, dus rij eens naar Cap d’Ail. Niet naar het bekende Mala Beach, maar aan de rotsen links ervan. Daar lig je comfortabel aan het water met enkele locals en kun je van een paar kliffen het water in springen. Luxe iets meer jouw ding? Reserveer dan twee bedjes aan het zwembad van top boetiekhotel Les Roches Rouges in Saint-Raphaël. Laat het ons zo zeggen: weinig op aan te merken ;-)!

Meer info: www.sunnycars.nl

______________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.