Home > Travel > De mooiste buurten van Tokyo, deze stadswijken mag je écht niet missen

De mooiste buurten van Tokyo, deze stadswijken mag je écht niet missen

Wat als je een hele week de tijd hebt om de Japanse hoofdstad Tokyo te ontdekken? Dan kam je deze wereldstad uit van A tot Z. Dat bracht me tot het inzicht dat de waanzinnige metropool er een is van vele contrasten. Elke metrostop brengt je in een ander type Tokyo, elk charmant op zijn eigen manier. Ik maak je graag wegwijs in mijn favoriete buurten van de stad, zodat je zeker niet alleen typische trekpleisters als de Shibuya Crossing of de 3D-billboards van Shinjuku bezoekt.

Ik bezocht Tokyo in samenwerking met Fujifilm België, om hun gloednieuwe Fujifilm X100VI te testen. Een ideaal toestel voor reizigers: het is compact, maar levert tegelijk topkwaliteit. Ik ben zelf vooral fan van de analoge look and feel die de foto’s krijgen. Oordeel vooral zelf, want de foto’s in dit artikel zijn allemaal met de X100VI getrokken.

Blog Lien Tokyo

1 Naka Meguro

Naka Meguro is mijn favoriete wijk in Tokyo. Eigenlijk wordt deze buurt tijdens de wintermaanden minder in de kijker gezet, aangezien het vooral in de lente en de zomer een plaatje is. Dan wandel je er namelijk langs een rivier omringd door honderden kersenbloesems. Prachtig. Maar ik werd zelfs in de koude wintermaanden betoverd! Het is een vrij volkse buurt waar altijd leven is. Veelal laagbouw, veel hippe koffiebars, vintagewinkels… fantastisch om rond te wandelen.

Mijn eet- en drinktips vind je hier (inclusief een enorm hippe koffiebar).

Blog Lien Tokyo
Blog Lien Tokyo

2 Ebisu

Ebisu wordt ook wel het ‘Brooklyn van Tokyo’ genoemd. Hier wordt de hippe Japanner graag gezien. Én de hippe toerist, weliswaar :). Een plein vol met foodtrucks, staande barretjes, bloemenwinkels, een brouwerij… Een soort Tokyo dat je in eerste instantie niet verwacht.

Meer tips over deze regio staan hier.

Blog Lien Tokyo
Blog Lien Tokyo

3 Asakusa

Oh, Asakusa. Wat kijk ik er met nostalgie op terug! De zon scheen en ik liep met uitzicht op de gigantische Tokyo Sky Tree (het hoogste bouwwerk van Japan) langs het water. Locals jogden voorbij, op bankjes werden boeken gelezen, en ik… ik kneep eens in mijn arm. Hier komen de contrasten van Tokyo echt tot uiting: aan één kant van Asakusa staat de wereldberoemde Senso-Ji tempel, vervolgens beland je tussen bruisende winkelstraten, en tot slot is de waterkant dan weer een oase van rust.

Wat te bezoeken in Asakusa? Lees het hier.

Blog Lien Tokyo
Blog Lien Tokyo

4 Shinjuku

Dit is wellicht het Tokyo dat je voor ogen hebt als je er nog nooit geweest bent. 3D-billboards, drukke straten, gekke winkels (naar onze normen), gaming-rooms, … Maar ook: een straat vol met lokale restaurantjes. Ik ging hier mijn eerste avond naartoe en dat was een topkeuze.

Waar je het best kunt gaan eten en drinken (in Shinjuku is er bijvoorbeeld een erg gezellig straatje vol sake-barren) zie je hier.

Blog Lien Tokyo
Blog Lien Tokyo

5 Ginza

Flagship-winkels van de meest luxueuze merken vinden vaak hun weg naar Ginza. Dit is dé buurt voor speciale architectuur, commerciële winkels (onder meer een Uniqlo van 8 verdiepingen, de moeite!) en wolkenkrabbers. Loop je echter een kwartiertje, dan kom je uit op de oude vismarkt van Tokyo. Hier eet je de meest verse sushi die je in je leven hebt geproefd.

Hier staan mijn favoriete adresjes in Ginza.

Blog Lien Tokyo
Blog Lien Tokyo
Blog Lien Tokyo

6 Akihabara

Akihabara wordt ook wel ‘electric town’ genoemd. De wijk lijkt dan ook wel écht een eigen ‘town’ te zijn. Hier kom je gigantisch veel winkels met allerlei soorten elektronica tegen. Ik ging ook eens snuisteren in de grote gaming rooms, waar honderden mensen tegelijk gokken achter een computer. Een bijzondere ervaring is wel het minste dat je erover kan zeggen! Vaak lopen er ook excentrieke locals over straat.

Blog Lien Tokyo

7 Nihonbashi

Bij toeval liep ik van Akihabara richting de Tokyo SkyTree, waardoor ik in de wijk Nihonbashi terecht kwam. En dat was een meevaller! Dit is het hart van lokaal, ondernemend Tokyo. Je komt er heel wat ambachten tegen: het verwerken van zeewier, Japanse glaskunst, ‘washi’: handgemaakt Japans papier. Ook voor fotografen is het hemel op aarde. Een must, als je het mij vraagt!

Meer info vind je hier.

Blog Lien Tokyo
Blog Lien Tokyo
Blog Lien Tokyo

8 Harajuku

Crazy Tokyo? Harajuku it is! Van otter-cafés (jawel) tot typische kawaii-winkels (Lolitameisjes in schattige outfits met pruiken en gekleurde lenzen): je kunt het zo gek niet bedenken of je komt het tegen in Harajuku. Bezoek zeker Takeshita Street, maar vergeet de kleinere straten rondom niet: die zijn iets rustiger en gevuld met kwalitatieve vintagewinkels.

Blog Lien Tokyo
Blog Lien Tokyo
Blog Lien Tokyo

9 Shibuya

Afsluiten doe ik met dé toeristische trekpleister van Tokyo: Shibuya. Vooral bekend om de ‘Shibuya Crossing’ – de grootste oversteekplaats van de wereld – is deze wijk het symbool van een miljoenenstad.

Tips uit Shibuya staan hier.

 

Blog Lien Tokyo
Blog Lien Tokyo
Blog Lien Tokyo
show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.