Home > Travel > De mooiste boetiekhotels in Hasselt

De mooiste boetiekhotels in Hasselt

Ga je binnenkort naar Hasselt en ben je op zoek naar een origineel boetiekhotel? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik zocht én vond vijf kleinschalige accommodaties waar comfort, design en gastvrijheid centraal staan. Stuk voor stuk boetiekhotels die een ideale uitvalsbasis zijn voor een gezellig weekendje Hasselt.

1 – Barefoot Giulia

Barefoot Giulia is een boetiekhotel in hartje Hasselt dat kunst en kitsch naadloos laat samenvloeien. Je kijkt je ogen hier uit! Eindelijk eens iets anders dan het zoveelste grote hotel met klassiek ingerichte ruimtes. Elk van de zeven kamers heeft zijn eigen verhaal en stijl, telkens ingericht met felle kleuren en unieke design-items. Wat ze dan wél allemaal gemeen hebben? Het ontzettend warme onthaal van de eigenaar. Limburgse gastvrijheid op zijn best.

Meer info over dit boetiekhotel vind je hier.

2 – Maison Mairie Hasselt

Iets buiten het centrum van Hasselt ligt een oase van rust. Welkom bij Maison Mairie! Zodra je door de poort van dit boetiekhotel rijdt, valt je mond open. Een grote tuin, een zwemvijver en een charmant kasteel om in te overnachten. De ideale accommodatie voor een romantisch weekendje Hasselt.

Meer info over dit boetiekhotel vind je hier.

3 – Villa Saporis Hasselt

In ‘de stad van de smaak’ – Hasselt, uiteraard – vind je ook ‘een villa van de smaak’. Dat is Villa Saporis. Dit geklasseerde monument werd omgebouwd tot een art-deco charmehotel met pittoreske tuin én zwembad. Gelegen op amper een kilometer van de binnenstad, is dit een zalig hotel om Hasselt in alle comfort te beleven.

Meer info over dit boetiekhotel vind je hier.

4 – Hemelhuys Hasselt

Hotel Hemelhuys is een plek waar design-liefhebbers hun hartje kunnen ophalen. Dit charmehotel staat in het lijstje dankzij zijn unieke interieur, samengesteld uit (onder andere) unieke vintage vondsten van de eigenaars. Een enorm warme, gastvrije plek – pal in het historisch centrum van Hasselt.

Meer info over dit boetiekhotel vind je hier.

5 – YUP Hotel Hasselt

Dit is er een voor hippe vogels. Het YUP hotel in het centrum van Hasselt is een betaalbaar boetiekhotel, dat inspeelt op slimme designs in vrij kleine ruimtes. ,,Simpel waar het kan, luxueus waar het telt”, zeggen ze zelf. Je kamer is klein, maar praktisch en gezellig. De lobby en het restaurant zijn dan weer ruim en modern. Een topadresje voor echte trendsetters! 

Meer info over dit boetiekhotel vind je hier.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.