Home > Travel > De gezelligste boscabines voor dit najaar

De gezelligste boscabines voor dit najaar

De zomer loopt op zijn eind, maar het reisseizoen eindigt nooit. Uitjes worden alleen anders ingevuld. En afwisseling is leuk – zeker nu de herfst zijn intrede doet. Op mijn planning dit najaar: een paar unieke boscabines ontdekken. Denk aan een haardvuur, thee, gezellige lichtjes en wandelen in de natuur. Za-lig. Ik deel de toppers uit mijn research graag met je. Wedden dat je ze niet allemaal kent?

Les Cabanes d’Ostende

De Noordzee heeft iets magisch als het lichtjes miezert en er een laagje mist boven het strand hangt. Ideaal voor een weekendje weg. Uitwaaien. Ik vond er de luxueuze boshuisjes Cabanes d’Ostende: zogenoemde wikkelhuisjes tussen bos en zee met alle mogelijke comfort. Auping-bedden, Le Creuset-pannen, privéterrassen, een badkamer vol Meraki- producten… Hier wil je niet meer weg. In de Pixie Cabin kun je zelfs het hele jaar door genieten in je eigen hottub.

Cuber Suites

Van Oostende naar het grootste natuurgebied van Nederland: De Veluwe. Hier kun je dagenlang wandelen en elke keer iets nieuws ontdekken. Mooi in elk seizoen! Leuk is het nieuwe concept Cuber Suites: luxecabines midden in de natuur, waarbij een app de deur voor je opent, de verwarming hoger of lager zet én waarbij je op basis van jouw reisprofiel wordt gelinkt aan een lokale gids die je de leukste tips doorstuurt. Hoe uniek is dat? Dit concept viel al meermaals in de prijzen.

Cabin Anna

Deze insta- en TikTok famous cabine viel al vaak in de prijzen vanwege haar speciale ontwerp. Cabin ANNA in Holenberg, Nederland, werd ontworpen om volledig één te zijn met de natuur. Wat voor Caspar Schols begon als het ontwerpen van een mooie tuincabine voor zijn moeder, mondde uit in een concept dat vanuit elke hoek van de wereld wordt toegejuicht. Uniek: je kunt letterlijk onder de blote hemel slapen of baden – en dit gedeelte weer sluiten wanneer je zelf wilt.

Knus cabin

Twee bevriende, warme Vlaamse gezinnen droomden van een rustplek in de natuur. Een plek waar je écht samen kunt zijn en herinneringen kunt maken. Die droom werd eerder dit jaar werkelijkheid met de opening van Knus Cabin. Midden in de bossen, ergens tussen Gent en Kortrijk, kun je er met zes personen genieten van een weekendje in het groen.

Dammhus

We eindigen in de Antwerpse Kempen. Daar vind je de Dammhuss cabine met plaats voor tien personen op een groen privéterrein van maar liefst twee hectare. Uniek is het grote terras vlak aan het water en de glampingtent vlak naast de cabine. De foto’s doen dromen…

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.