Home > Travel > De favoriete plekjes van… Annemarie Penn-te Strake

De favoriete plekjes van… Annemarie Penn-te Strake

Favoriete plekjes. Iedereen heeft er wel een aantal. De een zweert bij de gezelligheid van een druk terras, terwijl de ander liever een plekje opzoekt waar hij te midden van de stilte helemaal tot rust kan komen. Voor deze nieuwe rubriek vragen we burgemeesters in Nederlands en Belgisch Limburg naar de plekjes in hun gemeente die ze bij iedereen van harte aanbevelen. We beginnen met de favoriete plekjes van burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht.

Het Jekerdal: een prachtig wandelgebied waar je even tot rust kunt komen. Op zomerse dagen waan je je echt op vakantie. Prachtige natuur aan de rand van onze binnenstad, een plek om even te onthaasten.

De Groene Loper: een fantastische ontwikkeling voor onze stad. Niet alleen de snelweg onder de grond, maar ook een verbinding tussen wijken. Een nieuwe levensader in onze stad, waar volop geleefd en gerecreëerd wordt.

Een druk Vrijthof is mooi, een stil Vrijthof kan prachtig zijn. Zeker in de sneeuw, op een stille zondagochtend. Een fantastisch decor, waarvan ik echt kan genieten.

Pietersberg met de ENCI-groeve: een prachtig natuurgebied in onze stad. Historie, natuur en recreatie allemaal bij elkaar. De verrassende ENCI- groeve met een prachtig uitzicht over de stad, bijzondere flora en fauna, en dat allemaal op loopafstand van elkaar.

De vrijdagmarkt met al zijn leven en nationaliteiten: Frans, Vlaams, Duits, Nederlands, en heerlijk Mestreechs. Als ik op vrijdag in het stadhuis ben, loop ik altijd even over de vrijdagmarkt. Een kleurrijke wereld op zichzelf, vol leven, plezier en genot. Waar internetshoppen populairder wordt, zie je dat mensen van de Maastrichtse vrijdagmarkt nog altijd een heerlijk dagje uit maken.

Een willekeurig terras: onze stad is onder andere bekend vanwege haar terrassen. Kwaliteit staat hoog in het vaandel: de uitstraling, maar ook het eten en drinken. Ik vind het heerlijk om even neer te ploffen op een willekeurig terras. Een hapje en een drankje, liefst in de lentezon. Dat is puur genieten.

Begraafplaats Tongerseweg: op de begraafplaats wil je natuurlijk zo lang mogelijk wegblijven, maar bijeenkomsten als dodenherdenking op de begraafplaats aan de Tongerseweg maken elke keer weer indruk. De sereniteit, de historie, en ook de emotie die je er voelt, maken ook de begraafplaats tot een bijzondere plek in onze stad.

Stadsmuren en oude stadspoorten: over historie gesproken. De stadsmuren en de stadspoorten ademen historie. Je proeft daar al die eeuwen Maastricht die al achter ons liggen. Het maakt ook nederig en het schept verplichtingen: wij moeten deze stad met al haar historie goed achterlaten voor alle generaties na ons. Dat verdienen de generaties voor ons.

De Maas: tja, Moeder Maas. De rivier waaraan we het bestaan van Maastricht te danken hebben. De natuur, de bruggen, maar ook bijvoorbeeld de kracht van het water bij slechter weer. De Maas is altijd fascinerend en geeft troost.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.