Home > Travel > Liens Travel > De awards voor top-vakantiebestemmingen in 2019 gaan naar…

De awards voor top-vakantiebestemmingen in 2019 gaan naar…

Auteur: Lien Verwimp

We hebben afgelopen jaar weer enorm veel gereisd met z’n allen. Maar liefst 85 procent van de Nederlanders trok ten minste één keer naar ’t buitenland! Daar zijn Lonely Planet én ikzelf heel blij mee, want dit cijfer is duidelijk bewijs dat we steeds nieuwsgieriger zijn naar wat er zich buiten onze landsgrenzen afspeelt, of het nu om te relaxen of juist om te ontdekken is. Ik maak alvast een vreugdedansje voor de leuke tips die ik 2019 weer voor je mag neerpennen bij Chapeau. Ik begin graag met mijn top-vakantiebestemmingen voor dit jaar! Per categorie een bestemming die hot & popular is, inclusief een inspirerend Instagram-plaatje. Weet je ook weer wie te volgen in 2019 :-). Vamos!

Verre reis: Mexico
Namen als Tulum en Yucatan heb je vast al eens zien voorbij komen op social media of in reisartikelen. Lijkt wel of alle inwoners van influencerland er zijn geweest! Wie op zoek is naar de topcombinatie tussen relaxen, avontuur en cultuur is in Mexico op het juiste adres. Wist je trouwens dat je hier in het wild met haaien kunt zwemmen en dat je er ’s werelds mooiste cenotes (waterbevattende grotten) terugvindt? Avonturiers, voel u geroepen!


Insta-kiekje door pagina “tulum”

Lang weekend: Napels en omstreken
Een vrijdag of maandag vrij en je wil er even tussenuit? Overweeg dan eens de omgeving van Napels. Niet alleen voor de meest authentieke pizza’s, maar om een autootje te huren en de prachtige kustlijnen af te rijden. Hier vind je een stukje Italië zoals het gezellige land op postkaarten is afgebeeld! Adresje voor wie van kleinschalige boetiekhotels houdt: Hotel La Minervetta.


Insta-kiekje door pagina “Here.mag”

Weekendje weg: Zagreb
Deze heb ik afgelopen jaar zelf mogen ontdekken. Nergens hoor je iets over de Kroatische hoofdstad, en dat is zó jammer! Of juist goed, want hier kom je bijgevolg terecht tussen de echte locals en beleef je de cultuur op zijn puurst. Zagreb is perfect voor een dag of twee, om te genieten van de voorjaarszon, de bourgondische eetcultuur en een architectuur om u tegen te zeggen. Extra leuk: vanuit Brussel of Düsseldorf vlieg je er voor een prikje naartoe.


Insta-kiekje door pagina ‘Zagreb Tourist’

Vliegen vanuit Maastricht: Gambia
Wist je dat vliegen van Maastricht naar Gambia maar 6 à 7 uur duurt? Afrika lijkt een ver-van-m’n-bed show, maar eigenlijk valt dat puur in afstand nog wel mee. Spreken we over cultuur & de manier van leven, ben je natuurlijk wel een heel eind van huis. Ideaal dus, om op een week in een totaal andere wereld terecht te komen. Boeken kan via Corendon.


Insta-kiekje door pagina Chapeau Magazine
J”

Luilekker: Mallorca
Iedereen gaat naar Ibiza, maar de Balearen hebben nog een ander zusje: Mallorca. Wel vier keer zo groot als Eivissa, met even prachtige kustlijnen en verborgen strandjes. Anders dan in Ibiza zouden de dorpjes hier nog iets authentieker zijn en kom je sneller het échte Spaanse eilandleven tegen. Hoteltip: Belmond La Residencia.


Insta-kiekje door pagina “mallorcamagic”

Roadtrip: Israël/Jordanië
Ik hoor je direct denken: gevaarlijk! Nee hoor, niets is minder waar. Tel Aviv krijgt elk jaar meer bezoekers en dat heeft het te danken aan zijn bruisende stadsleven en hippe adresjes. Van daaruit kun je richting Petra rijden, de archeologische site die niets aan je verbeelding over laat. Onderweg geniet je van ongerepte landschappen zoals je ze nergens tegenkomt. Veilig een auto huren kan via Sunny Cars.


Insta-kiekje door pagina “oh_krat”

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.