Home > Travel > De 5 mooiste afgelegen baaitjes in Europa

De 5 mooiste afgelegen baaitjes in Europa

Ben je net als ik altijd op zoek naar je ‘eigen’ baaitje op vakantie? Zo’n zalige rustplek waar je zonder honderden andere toeristen kunt zonnen en zwemmen? Liggen op stenen of rotsen is voor jou geen probleem? Sla dan als de bliksem dit lijstje op in je favorieten. Het zijn de vijf mooiste afgelegen baaitjes die ik in de afgelopen jaren heb bezocht.

1 – Es Cubells, Ibiza

Na zo’n zeven trips naar la isla bonita, schotel ik je vol vertrouwen mijn nummer één baaitje voor: een verborgen strandje dichtbij Es Cubells. Om er te geraken, parkeer je aan het uitzichtpunt onder het dorpje en wandel je over een paradijslijk pad naar beneden. Daar ligt een helderblauwe zee met zandstrand, met hooguit een tiental andere levensgenieters, op je te wachten. Om je een handje te helpen (en omdat deze cala geen officiële naam heeft), zijn hier de coördinaten van het strand.

2 – Lac de Vouglans, Frankrijk

Deze baai is anders dan anders. Ze ligt namelijk aan een meer, niet aan de zee. Daarom is ze echter niet minder mooi! Het helderblauwe water van het bekende Lac De Vouglans in Frankrijk nodigt uit om er zalig in te gaan zwemmen. Dat doe je vanaf een piepklein baaitje met mini-rotsstrand. Als je van Surchauffant komt en Pont de la Pyle over rijdt, kun je iets verder aan de rechterkant een pad naar beneden lopen dat je ernaartoe leidt.

3 – Cala Mitjaneta, Menorca

Menorca is, als je ’t mij vraagt, het Balearische eiland met de mooiste baaien. De een is nog spectaculairder en blauwer dan de ander. Mijn favoriet: Cala Mitajneta, het zuster-baaitje van het grotere Cala Mitjana. Typisch voorbeeld van een verborgen pareltjeHier lopen wel enkele wandelroutes langs, maar niet veel toeristen spreiden er daadwerkelijk hun handdoek uit. Jij wel! En dan rest je alleen nog maar te genieten van het uitzicht, het zachte water en de zon.

4 – Spaggia Moresca, Sardinië

 In Sardinië is het moeilijk kiezen als je op zoek bent naar helderblauw water. Er zijn – vooral in het noorden – zo ongelooflijk veel mooie stranden te vinden. Je kunt op deze bestemming dus niet missen als je een zeeliefhebber bent. Zoek je naar een plek waar je zelfs in hoogseizoen fijn alleen bent (en je ligt zelfs op zand!), ga dan naar Cala Moresca. Waar de pijltjes je op het laatste deel van je rit je naar links sturen, sla jij rechtsaf. Daar vind je het aards paradijs!

5 – Zarace Beach, Hvar

Een van de meest pittoreske eilanden vlak aan de Kroatische kust is Hvar. Het is de plek bij uitstek om met een scooter te ontdekken en van uitzichtpunt naar uitzichtpunt te rijden. De ‘blauwste’ stop maak je aan Zarace Beach. Een waanzinnig panorama als je bovenaan de heuvel staat! Eenmaal aangekomen in de baai, vertoef je tussen de locals.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.