Home > Travel > De 5 koelste plekjes uit Limburg en de Euregio

De 5 koelste plekjes uit Limburg en de Euregio

Elke week post Chapeau! een lijstje geïnspireerd op Limburg en de Euregio. Dit keer: 5 locaties om de heetste dagen van het jaar koel door te komen.

1 Grotten van Kanne

Grotten

Als je echt wilt afkoelen dan kan dat in de grotten van Kanne, hier is het namelijk standaard 12 graden Celsius. De prachtige mergelgroeve is ontstaan sinds het jaar 1400.

2 Sonnevijver Lanaken

Dagstrand

Waarom ver rijden als het ook dichtbij kan? Neem een frisse duik in de Sonnevijver in Lanaken. De vijver is omgeven door een mooi natuurgebied.

3 Bunderbos

Bunderbos

Dit hellingbos is rijk aan bronnen, beekjes en watervalletjes. Het 6 kilometer lange bos is gelegen tussen Bunde en Elsloo. Geniet na afloop van een verfrissend drankje in Kasteel Elsloo.

4 De Maasplassen

Maasplassen

Zin in een sportief dagje? Het grootste watersportgebied van Nederland ligt in Midden-Limburg. De Maasplassen bestaan uit aaneengesloten grote en kleine plassen. Je kan er zwemmen, zeilen, surfen, waterskiën, kanoën en meer.

5 Dagstrand Oost-Maarland

Recreatie

Tussen bourgondisch Maastricht en Eijsden ligt dagstrand Oost-Maarland. Er zijn vollop activiteiten te doen maar je kan er ook genieten van een heerlijke cocktail.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu