Home > Travel > Culinaire avonturen in Luik

Culinaire avonturen in Luik

Auteur: Jo Cortenraedt & Armand Vliegen

Tegenwoordig telt Luik minder Michelin-sterren dan Maastricht. Dat heeft wellicht te maken met de lastige economische periode die de Waalse stad aan de Maas vanwege de sluiting van een aantal staalfabrieken heeft doorgemaakt.

Niettemin biedt Luik veel aangename culinaire adressen en daar zijn een aantal  interessante adressen bij gekomen.

Voor een Michelin-ster moeten we net buiten de stad zijn op Château de Colonster in Sart-Tilman. Dat is het nieuwe onderkomen van Héliport Brasserie van patron Frédéric Salpetier. Traditie en hedendaagse kookkunst vormen hier een mooi geheel. De zaak heet nu Câteau de Colonster.  

In de stad zelf biedt Le Selys in het chique hotel Les Comptes de Mean het ideale decor voor een romantische avond. In hetzelfde hotel is brasserie Ô Cocottes gevestigd met een prachtig uitzicht over de stad.  Moderne inrichting en een bijzonder fraai terras. Voor een gezellige  bistro moeten we bij Le Danieli zijn in de Rue Hors-Château. De is Italiaans. Een bistro in originele Parijse stijl is L’Écailler in de Rue des Dominicains, vlakbij de Opera. Vooral een feest voor liefhebgers van schaal- en schelpdieren. Achter de cathedral St. Paul vinden we Coté Goût in de Rue Soeurs de Hasque. Een smaakvolle Franse keuken.

Heel klassiek zoals in Lyon is Le Bistrot d’en Face in de Rue de la Goff bij het Bat. Geen nieuwe snufjes op het bord, alles ouderwets goed. Klassiek is ook Le Cheverny aan de Boulevard de Douai. Prettige ambiance, regionale keuken. Nog een bistro: L’Olivin op de Place Cockerill, waar tweeling broers elk op hun manier koken en zo een leuke variatie bieden. Bistro n’Home in de Rue Hors-Château oogt wat meer trendy, de menukaart biedt vooral mediterrane gerechten.

Moderner qua inrichting is Riva aan de Esplanade Albert 1er, waar vroeger Héliport was gevestigd, met een mooi uitzicht op de Maas. Een prima Franse keuken met mediterrane invloeden. Sfeervol is zeker Sottopiano in de Rue Louvrex, met een Italiaanse keuken. Stijlvol op z’n Luiks is restaurant Folies Gourmandes in de Rue des Clarisses. De keuken is Belgisch-Frans. Le Moment in de Rue Bonne Fortune is hippe en dat in een klassiek pand. De keuken is een combinatie van Frans en Aziatisch.

En dan nog Grand Café de la Gare, een klassieke zaak in een futuristisch treinstation. Daar kun je prima eten, en daarna zo weer terugstappen in de trein naar Maastricht.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu