Home > Branded content > Cruisen: het ultieme reizen

Cruisen: het ultieme reizen

Cruisereizen zijn bijzonder populair maar om door de bomen het bos te zien en vooral om te kunnen kiezen voor kwaliteit, is het raadzaam een reisorganisatie in de arm te nemen met veel ervaring op dit gebied. Die ervaring is zeker te vinden bij Coriotravel in de Oranje Nassaustraat in Heerlen, het reisbureau van Paul Crombag en z’n partner Margot Vanderbooren. Paul Crombag is een icoon in de Limburgse reisindustrie met meer dan vijftig jaar ervaring. Die draagt hij over op z’n hele team. „Het aanbod tegenwoordig is enorm,” vertelt Paul in z’n ruim bemeten reisbureau in hartje Heerlen. „Dus is het noodzakelijk dat wij de schepen zelf kennen om onze klanten een goed advies te kunnen geven. Het zijn tegenwoordig drijvende paleizen geworden. We verkopen ze allemaal, maar het is wel belangrijk om uit te vissen welk concept bij welke klant past. Als je met z’n tweetjes een heerlijk rustige vakantie wilt vieren en wilt genieten van de natuur, het water, de gastronomie en de service, dan ben je waarschijnlijk niet gebaat met een boeking op een 15-deks partyschip met 5.000 passagiers, waar het 24 uur feest is. Maar ben je bijvoorbeeld met een groep jongelui en wil je vooral feestplezier, dan moet je juist wel zo’n megaboot hebben. Een goed advies voorkomt dus veel teleurstellingen.”

  

Zelf is Paul meer van de wat kleinere schepen, hoewel je beter kunt zeggen die iets minder grote vaarpaleizen. „Schepen met maximaal 1200 tot 1500 passagiers vind ik prima. Waar je nog à la carte kunt dineren, goed bediend wordt en kunt kiezen uit een mooie wijnkaart. Dat is misschien een beetje traditioneel, maar dat heeft klasse. Daar geniet ik van. Maar dat is een persoonlijke smaak; wij adviseren ook veel mensen om juist voor een andere formule te kiezen, omdat hun verwachtingspatroon daar beter op aansluit. Ik zeg altijd dat het schip het belangrijkste is, niet eens de bestemming. Want je woont toch als het ware op dat schip, dus daar moet je je helemaal thuis voelen. En vervolgens kijk je natuurlijk naar de bestemming.”Wat dat betreft is het aanbod bij Coriotravel overweldigend.

  

Luxe riviercruises, avontuurlijke tochten naar de noordpool, het ontdekken van de Scandinavische natuurwonderen, een wereldervaring in het Verre Oosten met landen als Vietnam en Thailand, al deze bestemmingen stijgen in populariteit. En ook de combinatie boot-trein en/of boot-vliegtuig wordt steeds populairder. Dan combineer je diverse reismogelijkheden tot een creatief geheel. „Je zou de Middellandse Zee nog bijna vergeten, maar juist daar beleef je natuurlijk fantastische cruises, omdat het aanbod aan cultuur, geschiedenis, natuurschoon en gastronomie eigenlijk nergens geëvenaard wordt.” De klanten boeken niet zomaar een reis bij Coriotravel, ze worden helemaal begeleid zodra ze hun wensen op tafel leggen. Steeds worden er keuzes voorgelegd, niet alleen tussen de talrijke cruisemaatschappijen en schepen, maar ook aan dek wat betreft de juiste hut bijvoorbeeld. En uiteraard de bestemming, plus de reis naar de vertrekhaven toe. „Dat moet allemaal zorgeloos verlopen,” zegt Paul Crombag. „Geen gehannes onderweg, je moet je volledig kunnen ontspannen vanaf het moment dat je thuis vertrekt. Desgewenst regelen we ook het vervoer van thuis naar het vliegveld in de buurt. Dan moet alles vlotjes verlopen, geen gedoe meer onderweg. Wij maken daar complete pakketten van, werken hier alles helemaal uit, maken een compleet plan voor de klanten. Uit de vele positieve reacties merken we dat die persoonlijke ervaring en begeleiding bijzonder op prijs wordt gesteld. Bij ons telt maar één principe: we gaan voor het allerbeste voor onze klant.”

    

____________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu