Home > Travel > Corendon geeft MAA grote impuls met 12 nieuwe bestemmingen

Corendon geeft MAA grote impuls met 12 nieuwe bestemmingen

Auteur: Jo Cortenraedt

Maastricht Aachen Airport krijgt vanaf het zomerseizoen op passagiersgebied een behoorlijke impuls doordat de reisorganisatie Corendon besloten heeft om flink te gaan investeren in ‘Beek’. In één klap zullen maar liefst 12 vakantiebestemmingen vanaf Maastricht worden aangevlogen:  

Kreta, Antalya, Ibiza, Sicilië (2 bestemingen), Tunesië, Rhodos, Kos, Corfu, Zakynthos, de Algarve en Costa de la Luz.

Om dat allemaal aan te kunnen zal een Boeing 737-800 van Corendon Dutch Airlines gestationeerd worden op de Zuid-Limburgse luchthaven. Met deze operatie kan volgend jaar het passagiersvervoer vanaf Maastricht bijna verdubbelen van 180.000 naar 320.000 passagiers. De reisorganisatie gaat extra personeel aanwerven in de regio om al deze vluchten uit te voeren en denkt in eerste instantie aan 40 tot 50 nieuwe banen.

De oprichter van Corendon, Atilay Uslu, zegt dat de beslissing te danken is aan een initiatief van de Provincie Limburg. „Gedeputeerde Twan Beurskens is met een delegatie bij ons geweest om ons geïnteresseerd te krijgen voor Maastricht. Wij hadden hier geen plannen, maar zijn er vervolgens serieus naar gaan kijken en zien nu goede kansen, met niet alleen de Limburgse maar ook de  Belgische markt. Als het goed loopt, hopen we snel door te groeien naar twee of drie vliegtuigen die we permanent op dit vliegveld willen stationeren. Dan kunnen we vooral qua frequentie omhoog.”

Steven van der Heijden, CEO van Corendon, vult aan: “Van het verleden kan ik me herinneren dat dit voor het vakantievervoer de tweede belangrijke luchthaven van Nederland was. Het is jammer dat die positie de laatste jaren verspeeld is door allerlei oorzaken. Maar wij geloven in dit vliegveld, gezien de gunstige ligging. Gemakkelijk bereikbaar, voor onze klanten gratis parkeren. En 70 % van onze passagiers, zo hebben we afgelopen zomer al gezien op onze drie bestemmingen, zijn nieuw voor ons, dus daarmee breiden we onze markt uit. De Provincie Limburg heeft toegezegd de faciliteiten te verbeteren, zoals het opknappen van de passagiersterminal. Dat is ook wel nodig. Wij zetten er onze schouders onder om hier een succes van te maken.”

   

Foto: Atilay Uslu en Steven van der Heijden op Maastricht Aachen Airport
Fotografie: Joris Vroemen

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu