Home > Travel > Code M geselecteerd voor kinderfilmfestival Toronto

Code M geselecteerd voor kinderfilmfestival Toronto

Auteur: Maarten van Laarhoven

De vorig jaar gelanceerde jeugdfilm Code M,  een productie van de Maastrichtse filmmaker Elbe Stevens en Harro van Staverden (Bijker Film & TV), is geselecteerd voor het prestigieuze Toronto International Children’s Film Festival. Dat hebben de producenten vandaag bekendgemaakt. Code M speelt zich af in Maastricht en omgeving en gaat over het verborgen zwaard van de musketier D’Artagnan.

De film is  inmiddels geselecteerd voor meer dan tien filmfestivals in de Verenigde Staten, Azië en Europa. Daarnaast is de film al verkocht aan Duitsland, Frankrijk, Brazilië en Turkije. Code M is geschreven door Tijs van Marle (Mees Kees, Dummie de Mummie) en Karen van Holst Pellekaan (Achtste-Groepers Huilen Niet, Oorlogsgeheimen, Jackie) en geregisseerd door Dennis Bots (Achtste-Groepers Huilen Niet, Oorlogsgeheimen) 

 

De film ging op 24 juni 2015 in wereldpremière in Amsterdam. Een dag later was hij voor het eerst te zien in Limburg. 

In Code M neemt de eigenwijze Isabel (11) na het auto-ongeluk van haar opa zijn zoektocht over naar het legendarische zwaard van de wereldberoemde musketier D’Artagnan, dat al eeuwen spoorloos is. Isabels enige aanwijzing is een geheime code die ze zal moeten ontrafelen om het zwaard te vinden. Samen met haar neef Rik (13) en vriend Jules (12) begint ze aan een spannende zoektocht langs grotten en kastelen, maar al snel komen de drie erachter dat ze niet de enigen zijn die het zwaard willen vinden. Op wie kan Isabel vertrouwen en wie heeft er een dubbele agenda?

Musketier D’Artagnan behoorde tot de persoonlijke garde van de Franse koning Lodewijk XIV en leidde met groot succes vele uiterst geheime operaties in opdracht van de koning. D’Artagnan stierf 25 juni 1673 op het slagveld tijdens het Beleg van Maastricht in Nederland. Zijn lichaam en persoonlijke bezittingen zijn nooit teruggevonden.

De film is gefinancierd door onder meer het Nederlands Filmfonds, Abraham Tuschinskifonds, Provincie Limburg, de Belgische Tax Shelter en gemeenten Heerlen en Maastricht. Sola Media (Duitsland) is verantwoordelijk voor de wereldwijde sales van de film.

Code M maakt onderdeel uit de filmambities van de provincie Limburg. De regio Limburg, die strategisch gelegen is in het zuiden van Nederland, is sterk gefocust op internationale samenwerking. De regio is met haar grote diversiteit aan landschappen en architectuur, gekoppeld aan de uitstekende infrastructuur, een zeer aantrekkelijke plek voor filmmakers.

Code M is inmiddels verkrijgbaar op VOD en DVD via distributeur Independent Films.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu