Home > Travel > Cannes feest onder strenge ogen

Cannes feest onder strenge ogen

Auteur: Jo Cortenraedt

Het kan niet op bij het filmfestival in Cannes, als het om feesten gaat. Elke grote film in première krijgt na de gala-voorstelling een uitbundig feest, doorgaans in een van de strandpaviljoens. En daarnaast gaan duizenden partygangers ’s avonds en vooral ’s nachts naar de Gotha-club, de VIP-room, Niki-beach of Baoli.

En dan nog de aparte feesten met als uitschieter dat van juwelier Chopard, al 20 jaar sponsor van het festival. In een grote tent in Port Canto konden 600 genodigden uit de hele wereld kijken naar een optreden van Bruno Mars. Eregast was superstar Rihanna. En nog een hele rij bekendheden zoals Julianne Moore, Will Smith, Isabelle Huppert, Eva Herzigova en Bella Hadid.

 

Chopard toonde zich van de hipste kant met het thema ‘Space’ en de eeuwig bruisende mede-eigenaresse Caroline Scheufele ging voor op de dansvloer. Haar broer Karl-Friedrich was ook speciaal  overgevlogen.

Veel feesten dus maar gelukkig toch ook veel films, want daar gaat het eigenlijk om. De film The Meyerowitz Stories van Noah Baumbach trok veel belangstelling vanwege de zware crew met onder meer Dustin Hoffman, Ben Stiller en Emma Thompson. Dat leverde een hilarische persconferentie op met veel grappen en grollen. Hoffman is een meester om met een uitgestreken gezicht de zaal plat te krijgen, maar Stiller en Thompson bleken er ook wat van te kunnen. Het thema in de film is de invloed van je vader op je eigen leven.

Nicole Kidman liet zich al een eerste keer zien op de rode loper vanwege haar rol in ‘How to talk to girls at parties’ , een film buiten competitie. Begin deze week komt voor haar het echte werk met rollen in twee competitiefilms ‘The Killing of a sacred deer’ en  ‘The Beguiled’.

Dit weekeinde moest er ook nog een filmzaal vol journalisten in het Palais des Festivals ontruimd worden vanwege een verdachte tas. Uiteindelijk was het loos alarm. Maar je merkt aan alles dat dit jaar in Cannes niets aan het toeval wordt overgelaten qua veiligheid. Nog nooit eerder waren er zoveel militairen en zwaar bewapende politiemensen hier op straat te zien, om de massa’s mensen die toch op het festival afkomen, te beschermen. De autoriteiten zullen blij zijn als alles zonder incidenten verloopt, maar dan moeten ze nog een hele week de ogen op scherp houden.  
 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu