Home > Travel > Campagne: toeristen van harte welkom in Zuid-Limburg

Campagne: toeristen van harte welkom in Zuid-Limburg

Visit Zuid-Limburg, voorheen de VVV, roept toeristen op om Zuid-Limburg na de overstromingsramp van vorige week vooral niet te mijden, maar er juist op bezoek te komen. Door de verschrikkelijke beelden in de media heerst in het land het beeld dat de regio goeddeels op slot zit, terwijl het tegendeel het geval is, stelt de organisatie. ,,De annuleringen van vakanties stroomden al snel binnen bij veel toeristische ondernemers in de regio. En als zij na een lange corona lockdown íets niet kunnen gebruiken dan is het dat. Juist nu hebben zij deze omzet extra hard nodig”, zo laat Visit Zuid-Limburg weten.

,,Toeristen, kom alsjeblieft en vier je vakantie in Zuid-Limburg. Jullie zijn van harte welkom, meer dan ooit.”

Om vakantiegangers te helpen een weloverwogen keuze te maken heeft Visit Zuid-Limburg een campagne gelanceerd die vakantiegangers ertoe moet aanzetten hun voorgenomen verblijf in Zuid-Limburg niet nodeloos te annuleren, maar zich te laten informeren. Dat kan via een speciale pagina op de website van Visit Zuid-Limburg.

,,De meeste accommodaties en attracties zijn gewoon geopend en hebben geen wateroverlast. Een vakantie naar Zuid-Limburg kan gewoon plaatsvinden op een veilige manier. De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om publiek gastvrij te ontvangen.”

Visit Zuid-Limburg stelt dat er op enkele plekken weliswaar nog flinke waterschade is als gevolg van de overstromingen, maar lang niet overal. ,,Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kun je op vakantie of een dagje uit? Samen met alle partners helpt Visit Zuid-Limburg toeristen veilig op weg en worden veel gestelde vragen beantwoord.”

Overigens heeft zowel hoofdkantoor op het Walramplein als de Visit Zuid-Limburg Experience op het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg grote schade opgelopen door de watersnood. Beide locaties zijn voorlopig niet toegankelijk voor medewerkers en gasten.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu