Home > Travel > Buitenplaats van Venlo: Arcen

Buitenplaats van Venlo: Arcen

Auteur: Maxime Meessen

Arcen, onder de rook Venlo, is een historisch dorpje aan de Maas dat qua recreatie veel te bieden heeft. Hierdoor is deze Limburgse hotspot ideaal voor een dagje uit.

Op het maasterras van brasserie Alt Arce is het goed toeven. Het mooie uitzicht op de Maas geeft je direct een vakantiegevoel. Dit terras is dan ook niet voor niets in 2015 uitgeroepen tot de nummer 2 in de Misset Horeca Terras Top 100. 

Vanaf het terras van Alt Arce zie je de veerpont constant voetgangers en fietsers heen en weer varen. Het fiets- en voetveer, volledig elektrisch en op zonne-energie, verbindt het mooie Arcen met Rozendorp Lottum. In het hoogseizoen (juli, augustus en september) vaart de veerpont dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur. Een overtocht kost één euro. In ‘De Rozenhof Lottum’ vind je een unieke combinatie van Toprozentuin en Rozenkenniscentrum. Deze Rozentuin heeft een oppervlakte van 6000m2

Aan de andere kant van Arcen liggen de Kasteeltuinen. Op het eeuwenoude, 32 hectare grote landgoed met zijn monumentale kasteel als middelpunt kun je urenlang wandelen (entree €15,- per persoon). Behalve prachtige tuinen, vijvers en watervallen is er ook een flink aantal dierlijke bewoners te bewonderen. Verder bevind zich in het park ook een 21-holes midgetgolfbaan.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.