Home > Travel > Brug onder Vuur

Brug onder Vuur

Op 7, 8, 9 en 10 mei ging “Brug onder vuur” terug naar het verhaal van mei 1940, toen België in het vizier kwam te liggen van het naziregime en het Albertkanaal het decor was voor de eerste militaire acties. Het was een uniek en waardig herdenkingsevenement, dat de kleine en grote verhalen van destijds terug tot leven zal bracht; een opvoering die de mensen nog lang zal bijblijven.

Theater Ozzy bracht een grootse opvoering aan de brug van Vroenhoven waarin het de dramatische gebeurtenissen van mei 1940 weer tot leven gebracht werd. Het Albertkanaal vormde 75 jaar geleden immers het decor voor de eerste oorlogsdaden op Belgisch grondgebied van de Duitse bezetter. Met de nabije ligging van de “onneembare vesting” Fort Eben-Emael en de strategisch belangrijke brug van Vroenhoven, kreeg onze streek haar deel van het oorlogsgeweld destijds.

Voor de premiëre werden gasten en sponsors vergast op een receptie en diner op Chateau Neercanne. Ook Chapeau was van de partij.

Foto’s en tekst: Jempi Welkenhuyzen

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu