Home > Travel > Liens Travel > Boho-chique in het Midden-Oosten

Boho-chique in het Midden-Oosten


Volgens mij heb ik op deze plek nog niet over al m’n hobby’s verteld. Reizen, ja, dat wist je. Maar op één van mijn trips in 2008 leerde ik duiken. De geruisloosheid en vertoeven in een compléét andere wereld: het was liefde op het eerste gezicht. Sindsdien is een ommetje langs de onderwaterwereld een vaste afspraak geworden als de kans zich voordoet. Ik dook al op enkele tropische bestemmingen, maar de Rode Zee in Egypte spant de kroon. Met het Meraki Resort als uitvalsbasis trok ik voor de zesde keer naar het mooiste aquarium ter wereld.


Je leest het goed: de zesde keer. Ik ben allesbehalve het soort reiziger dat naar dezelfde bestemming terugkeert, maar onder water is geen enkel bezoek hetzelfde. De Rode Zee aan de Egyptische kust wint voor mij met een grote voorsprong tegen waardige tegenstanders als het Great Barrier Reef, Indonesië of de Filippijnen. Kijk nou!

Natuurlijk varieer ik wel in m’n verblijf tijdens en de randactiviteiten van zo’n duikvakantie. Deze keer probeerde ik het gloednieuwe boho-concept van de bekende Sunrise-keten uit: Meraki Resort in Hurghada. Zij brengen voor het eerst de Griekse/Ibiza vibes naar het Midden-Oosten en dat doen ze goed.


Je hoeft, met andere woorden, niet bang zijn om naar een ander continent te trekken. Meraki’s design en gastvrijheid zorgen ervoor dat je je meteen thuisvoelt, terwijl je wel geniet van de troeven van Egypte. En dat is niet enkel duiken of snorkelen, trouwens. Het is er twaalf maanden per jaar zomer (let op, vermijd de extreme hitte tussen juni en september) en Caraïbische uitzichten zijn er niets bij. De kuststeden zelf zijn chaotisch en niet meteen kraaknet, dus is een goed hotel hier extra belangrijk.


Waar heel wat hotels in Egypte enkel van naam verschillen, kiest Meraki voor een weldoordacht concept. Ze willen millennials aantrekken door de populaire boho-chique kaart te trekken. Lees: een droomachtig interieur met veel wit en hout, loungy deuntjes en een rustgevende laid-back vibe die je van de receptie tot aan het strand voelt. Daar zitten de details in hun speciale bohemian design ook voor iets tussen. Het Egyptische Meraki-team heeft namelijk alles zelf gebouwd, onder leiding van een Griekse architect. Dromenvangers aan de bomen, de indrukwekkende lobby, schommels, gekleurde lampionnen en quotes aan de muren: allemaal made with love!


Wie dacht dat een week lang vakantie vieren op dezelfde plek gaat vervelen, heeft het mis. Eerder schreef ik al dat het af en toe best deugd kan doen om tijdens je reis niet van hot naar her trekken. Dat geldt ook voor Meraki, dat met zijn restaurants uit alle windstreken, dertien bars, een club,  drie zwembaden en zijn eigen souvenirshops, ervoor zorgt dat je elke dag een nieuw plekje ontdekt. Leuk weetje: hun 2,6 kilometer lange strand is het langste privéstrand van Hurghada. Over handdoek-piraten — je weet wel, zij die nog voor het ontbijt hun bedje reserveren — hoef je je dus geen zorgen te maken ;-).Terug naar waarom ik in de eerste plaats naar Egypte trok: de Rode Zee. En zijn gevinde inwoners, want deze keer werd ik van m’n stoel geblazen. De prachtige koralen en de bont gekleurde vissen zijn op zich al fantastisch, maar het kan nóg straffer… Wie droomt er niet van om in het wild met een school dolfijnen te zwemmen?


Wel, in Hurghada worden dromen werkelijkheid. Of beter gezegd: de toporganisatie van SimSim Travel zorgt voor die mega-indrukwekkende ervaring. Ik weet het, veel bijvoeglijke naamwoorden ;-). Maar op een andere manier valt hun dol-fijne excursie niet te omschrijven. SimSim heeft de wilde dolfijnenkolonie in Hurghada ontdekt in 2005 en respecteert de natuur. Je springt midden in de zee het water in en gaat de schattige dieren niet achterna, maar laat hen rustig naar jou zwemmen. En dan heb ik het nog niet gehad over de paradijselijke zee die je onderweg tegenkomt…


Geen dag, maar een week om nooit te vergeten. Terwijl de zon in de Rode Zee zakt, doen we mee met de ‘Sunset Meditation’ die het hotel aanbiedt en drinken we een ‘Meraki on the Beach’. We’ll be back, cheers!


____________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.