Home > Travel > Boels-Dolmans laat zich ook dit jaar gelden

Boels-Dolmans laat zich ook dit jaar gelden

Erwin Janssen, oprichter en teammanager van Boels-Dolmans Cycling Team (het succesvolste dameswielrenteam ter wereld) en tevens eigenaar van Dolmans Landscaping in Bunde (naast Boels Rental uit Sittard hoofsponsor van de ploeg), wist het een klein jaar geleden bij de presentatie van zijn vrouwenequipe in de Efteling in Kaatsheuvel zeker: 2016 zou een geweldig jaar worden.

Succes is een doel waar je naartoe kunt werken, zo zette Janssen uiteen. ,,Een wielerploeg aansturen is feitelijk niet veel anders dan het leiding geven aan een groot bedrijf. Je plant, spreekt ambities uit en zorgt ervoor dat alles voorhanden is om die ambities waar te maken.”

Een strategie die werkt, zo is bewezen. Het damesteam van Boels-Dolmans boekte vorig jaar maar liefst veertig overwinningen, met als hoogtepunten een aantal wedstrijden in de UCI Women’s World Tour en de prestaties van de jonge Deense Amalie Dideriksen, die in Doha, de hoofdstad van Qatar, wereldkampioene op de weg werd.

Ook voor 2017 zijn voor het Boels-Dolmans Cycling Team de verwachtingen hooggespannen, zo werd gisteren duidelijk tijdens de flitsende presentatie van enkele van de beste wielrensters ter wereld in Château Sint-Gerlach. Erwin Janssen maakte bekend dat het budget ten opzichte van vorig jaar met 15 procent verhoogd is, waarmee het bedrag dat door een keur aan sponsors in de damesploeg gepompt wordt rond de twee miljoen euro ligt.

 

 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu