Home > Travel > Bezoekerscentrum Visit Zuid-Limburg Valkenburg weer in gebruik

Bezoekerscentrum Visit Zuid-Limburg Valkenburg weer in gebruik

Het bezoekerscentrum van Visit Zuid-Limburg is anderhalf jaar na de verwoestende overstroming in Valkenburg weer opengegaan en omgedoopt tot ‘Visit Zuid-Limbug Experience’.

Het monumentale Spaanse Leenhof aan het Theodoor Dorrenplein was lange tijd niet meer begaanbaar vanwege de enorme vocht in de mergelstenen. Met het symbolisch doorzagen van een stukje mergel door burgemeester Daan Prevoo kon de deur van het gebouw weer opengaan.

De kans is aangegrepen om het concept te vernieuwen met interactieve digitale technieken, te zien in onder meer het Geologisch Kabinet en een Geuldal landschapsmaquette.

Op de begane grond is er verder een levensgrote plattegrond met ondergrondse visualisaties en verschillende schermen met films over wandelen, wielrennen en evenementen in de directe omgeving. De bezoekers kunnen hier ook een kennisquiz doen over Valkenburg en Meerssen en meer uitleg krijgen over de historische momenten in de tijdlijn van Zuid-Limburg onder de noemer ‘Bron van Europa’.

Op de vide lonkt de meer museale invulling van de vestiging die in het teken staat van de Zuid-Limburgse bodem en hier op verschillende manieren zichtbaar is gemaakt. En in de winkel kan de bezoeker onder meer terecht voor streekproducten en toeristische kaarten en gidsen.

Bij de opening kreeg algemeen directeur Anya Niewierra nog een bos bloemen van voorzitter Wim Heuts, omdat ze al 30 jaar werkzaam is bij wat tegenwoordig Visit Zuid-Limburg heet, de oudste VVV van Nederland. Hij loofde haar blijvende gedrevenheid en passie, ook nu ze daarnaast een succesvolle schrijverscarrière aan het opbouwen is.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.