Home > Travel > Betoverende kerststad Luik

Betoverende kerststad Luik

Niet voor niks won Luik in 2018 de titel ‘Europese kerst-hoofdstad’. De bruisende Waalse stad aan de Maas wordt tot en met 9 januari omgetoverd tot een prachtige lichtstad, vol met mooi versierde locaties. Zo is er een enorme, sprankelende kerstbal op de prachtige Place des Carmes, evenals de verlichte boog van het Maison du Tourisme du Pays de Liège.

Maar liefst 42 straten zijn versierd met 496 versieringen. De stad telt in de kerstperiode 125 verlichte bomen op veertien plaatsen. Het stadhuis wordt bekleed met duizend lichtjes. Dat geldt ook voor de voetgangersbrug van het Prinsdom en de Kennedybrug. Niet te missen is ook de lichtgevende fontein op de rotonde Saint-Nicolas.

Kerstboomfestival

In het centrum alsook in de wijken is een aantal grote, gepersonificeerde kerstbomen te zien, helemaal verlicht, elk in een eigen stijl. Ze maken deel uit van het kerstboomfestival.

Virtual reality-animatie

Nieuw is de virtual reality-animatie. Een virtual reality-koepel zal worden geïnstalleerd op steenworp afstand van de ‘Christmas Ice Rink’, in het voetgangersgebied van de Rue Vinâve d’Île. Dit zijn virtual reality-simulators die synchroon bewegen met de inhoud die op een virtual reality-bril wordt geprojecteerd: van de slee van de kerstman tot een ontmoeting met mummies en een reis in een achtbaan.

Evenementen

• Place Saint-Lambert Christmas Village, georganiseerd door de vzw Enjeu en de CVBA Beaverwood, tot en met 30/12/2021.

• The Christmas Ice Rink, Place Cathédrale, georganiseerd door de Dynamic-Events SRL tot 09/01/2022.

• Christmas of the Cathedrals, de show Le Combat des Anges, geregisseerd door Luc Petit, wordt uitgevoerd in de Saint-Paul’s Cathédrale van 5 december tot en met 9 januari.

• Tentoonstelling van de geboorte van Amon Nos-Ôtes, de tentoonstelling van de kerststallen. Van 19 december 2021 en tot 2 februari 2022 op zaterdagen van 16.30 tot 18.30 uur.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu