Home > Travel > Belgische start-up wil uitgroeien tot grootste reisplatform ter wereld

Belgische start-up wil uitgroeien tot grootste reisplatform ter wereld

In Belgisch-Limburg is vandaag een reisplatform gelanceerd, dat een ontmoetingsplaats wil zijn voor reizigers die er dezelfde reisvoorkeuren op nahouden. Mensen met gelijksoortige reisprofielen kunnen er elkaar gemakkelijk vinden en elkaar voorzien van tips en andere praktische informatie, aldus de initiatiefnemers Lien Verwimp en Nico Mullens.

Daymaker, zoals het platform heet, is een start-up met grote ambities. De site wil uitgroeien tot het grootste reisplatform ter wereld. De inzet daarbij is vooral om compleet en relevant te zijn en – anders dan traditionele plaforms – aan te sluiten bij de werkelijke interesse van de reiziger.  ,,Tripadvisor, Instagram en reiswebsites of blogs bieden vaak onpersoonlijke, vluchtige of onoverzichtelijke reisinspiratie”, schetst mede-oprichter Nico Mullens het idee achter Daymaker. ,,Elke keer als ik op vakantie ging, raakte ik gefrustreerd omdat de vakantietips die ik online terugvond gefragmenteerd waren of totaal niet aansloten bij hoe ik graag reis. Waarom, dacht ik, bestaat er geen app waarop je alle tips over een bepaalde bestemming gecentraliseerd terugvindt en aangereikt krijgt op basis van je eigen reisprofiel?”

Uit reacties uit zijn omgeving bleek dat hij niet de enige was die het probleem aanliep. ,,Uit die behoefte is bij mij dan het idee ontstaan om zelf een platform te lanceren.”

Daymaker werd ontwikkeld door de Limburgse appontwikkelaar Appwise en ontving in 2021 een subsidie van Agentschap Innoveren en Ondernemen – VLAIO voor het innovatieve concept.

Op Daymaker, dat Mullens in het leven riep samen met reisblogger Lien Verwimp (onder meer actief voor Chapeau), ontvangen mensen enkel maar reistips die aanleunen bij hun reisvoorkeuren. De informatie die je er aantreft is aanzienlijk diepgaander dan die op de meeste social media, maar tegelijkertijd compacter en praktischer dan de vaak zeer beschrijvende reisinfo die men op blogs of websites terugvindt. ,,Iedereen kan tips toevoegen aan het platform en op die manier zelf uitgroeien tot een ‘daymaker’”, aldus Lien Verwimp. ,,Op die manier hopen we met Daymaker hét startpunt van ieders vakantie of daguitstap te worden.”

Iedereen met een profiel kan ook zelf een ‘Daymaker’ worden en zelf tips toevoegen van zijn vorige vakanties. Dat kan gaan van een restauranttip of daguitstap tot een volledig uitgestippelde reisroute. ,,Op die manier is Daymaker een two-sided platform dat gelijkgestemde reizigers met elkaar in contact brengt. Maar ook een ideale aanvulling is voor professionele reisbloggers of voor mensen die vaak reizen, maar voor wie een eigen website bouwen en onderhouden teveel gedoe is”, aldus Nico Mullens.

De informatie op Daymaker moet vooral relevant zijn voorde individuele gebruiker van het platform. ,,Mijn vijf sterren zijn namelijk niet de jouwe”, aldus Lien Verwimp. ,,Daarom is het zo belangrijk dat we die match maken tussen mensen die er dezelfde reisvoorkeuren op nahouden. De tips die zij aan elkaar geven zijn daardoor meteen een heel stuk waardevoller. Op die manier willen we een gids zijn voor mensen die het bos door de bomen niet meer zien in alle ongefilterde, vluchtige en onpersoonlijke reisinformatie die er ondertussen online te vinden is.”

Het Daymaker-platform werd vandaag officieel gelanceerd, in navolging van de bètaversie die reeds uitvoerig getest geweest is door een panel van reisexperten, studenten en random gebruikers. ,,Op dit moment kan je al zo’n 250 trips terugvinden op Daymaker. Maar tegen eind dit jaar moeten dat er wel 10.000 zijn”, aldus Lien Verwimp. ,,Daarom spreken we in deze opstartfase actieve reizigers aan om zoveel mogelijk content aan het platform toe te voegen. Denk dan bijvoorbeeld aan reisbloggers en influencers die de wereld rondreizen voor hun job. Voor hen kan Daymaker een aanvulling zijn op hun reeds bestaande kanalen. Via die kanalen proberen we vervolgens hun reislustige volgers aan te spreken om hetzelfde te doen. Daarnaast voorzien we ook de mogelijkheid aan reisorganisaties en toeristische diensten om een businessprofiel aan te maken, zodat ook zij hun tips kunnen toevoegen aan het platform. Zo is Visit Limburg nu reeds een partner kun je ook als logies een profiel aankopen om als je tips op één visueel aantrekkelijke plek te verzamelen.”

 

Wie zelf graag een profiel wil aanmaken op Daymaker en zijn leukste reistips wil delen kan terecht op www.daymaker.travel

 

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.