Home > Travel > Belgisch Limburg bijna even populair als de Ardennen en de kust

Belgisch Limburg bijna even populair als de Ardennen en de kust

De provincie Belgisch Limburg behoort tot de populairste bestemmingen van België, samen met traditionele trekpleisters als de Ardennen en de kust. Met 1,5 miljoen overnachtingen scoort de provincie deze zomer op het gebied van verblijfstoerisme de beste cijfers ooit, zo blijkt uit cijfers van Visit Limburg, waarover de Vlaamse kranten publiceren. ,,De eindbalans is meer dan geslaagd ondanks de pandemie en de wateroverlast”, luidt de optimistische conclusie van gedeputeerde voor toerisme Igor Philtjens.

De zomer van 2020 brak in Belgisch Limburg al alle records, mede gezien de gestegen belangstelling van vakanties dichtbij huis als gevolg van de coronacrisis. De accommodaties zijn deze zomer gemiddeld voor ruim driekwart bezet, concludeert Visit Limburg na een rondgang langs 250 bedrijven die logies verstrekken. Vooral de vele fietsmogelijkheden in Belgisch Limburg blijken aantrekkelijk voor toeristen.

Volgens gedeputeerde Igor Philtjens heeft Belgisch Limburg behalve meer landgenoten ook extra gasten uit het nabije buitenland weten te trekken. ,,Daarnaast duiken binnenlandse gasten uit hoofdzakelijk West- en Oost-Vlaanderen en Antwerpen op in de reservaties. Gezinnen en koppels kiezen meer en meer voor een langere vakantie in eigen land. Onder meer de hoge vaccinatiegraad trekt de laatste twijfelaars over de streep”, aldus de gedeputeerde.

Volgens Igor Philtjens beschikt Limburg over de juiste troeven voor het post-corona tijdperk. ,,Ook na de pandemie zullen mensen op zoek gaan naar hoogwaardige, betekenisvolle vakanties. Heel wat reizigers zullen blijven kiezen voor veilige, gezonde, duurzame vakanties dichtbij huis. Limburg heeft voor hen een gevarieerd aanbod met het recreatieve fietsen door onze landschappen als voornaamste uithangbord”, aldus Philtjens tegen de Vlaamse kranten.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu