Home > Travel > Liens Travel > Beeldige Boetiekhotels: The Franklin London

Beeldige Boetiekhotels: The Franklin London

Londen vs Parijs – de eeuwige battle. Daar vertelde ik meer over in mijn vorige blog. Meestal hoor je heel duidelijk bij één van de twee kampen. Maar nu ik beide wereldsteden in korte tijd bezocht heb, is het moeilijk kiezen. De één is romantisch, de ander eerder hip. Iets met appelen en peren vergelijken. ,,But it’s just a different feeling!” werd me in London verteld. En dat kan ik beamen. Parijs passeerde al de revue, dit keer neem ik je mee naar de hippe, bruisende hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk.

Gelukkig geen miljoenste nieuwsbericht over de Brexit deze keer. Want onderdeel van Europa of niet, Londen blijft Londen! En dan denk ik direct aan bruisend, trendy en stijlvol. Eén metroritje brengt je van een historisch stijlvolle buurt naar een wijk waar je de meest hippe, out-of-the-box-concepten tegenkomt. En dat steeds met een duidelijke constante: de eeuwige smile van de Britten, hun héérlijke accent en de oprechte gastvrijheid waarmee ze je verwelkomen. Om me hier helemaal in onder te dompelen, verbleef ik in The Franklin.

We bevinden ons momenteel in de wijk Knightsbridge. Hoogstwaarschijnlijk is elke toerist hier al gepasseerd, want dit is de homebase van het bekende luxewarenhuis Harrods. En dus ook die van mij, de komende twee dagen! En het is hier niet slecht toeven, geef ik toe. The Franklin koos zijn locatie perféct uit. Middenin een chique woonwijk, maar ook op wandelafstand van het centrum. Het kleine, maar charmante hotel is perfect als uitvalsbasis om de stad te verkennen.

Als de muren hier konden praten, dan hadden ze heel wat boeiende verhalen te vertellen. In de kamer staat namelijk overal dezelfde naam op de muur. De naam van de geliefde van de man die hier jaren geleden woonde”, vertelt de receptionist me. Ahh, altijd fijn, een beetje extra romantiek! Verder vertelt hij nog hoe ze hier de Victoriaanse stijl in ere willen houden en gasten rust willen bieden na een dag in de stad. ,,Overdag kom je zoveel verschillende, leuke indrukken tegen, wij zijn het perfecte eindstation om dat allemaal te laten bezinken. London inspireert mensen op zoveel gebieden, en dan heb je een ‘zen-plek’ nodig om het even tot jezelf te laten komen.” Helemaal akkoord, denk ik, wanneer ik op dag één na 30.000 stappen de hammam binnenstap.

De volgende dag is het fijn wakker worden in de achtertuin van het hotel. Het zonnetje schijnt en ook al is het maar een graad of 5, dit is de perfécte plek voor een theetje. Juist ja, geen koffie, we zijn immers in Engeland! Ik geniet van een verfijnd ontbijt en zet opnieuw koers naar het centrum. Dat gemiddelde op m’n stappenteller moet hoog blijven!

Het gaat natuurlijk niet alleen om de cijfertjes op het sporthorloge; de stappen zijn ook heel handig om het lekkere eten te compenseren. London is dé plek als je op zoek bent naar nieuwe concepten, experimentele keukens of hippe interieurs. Zonde om dat niet grondig te gaan ontdekken als je er toch bent (want geef toe, in de Benelux kunnen we er nog wat van leren). Foodie-heaven of hipster-heaven, aan u de keuze.

Twee tips voor wie niet weet waar te beginnen. Ga rond een uur of vier naar Mercato Mayfair en laat je verrassen door een oude kerk waar je anno 2020 van gin-tonics en streetfood kunt genieten. Kies voor het Turkse kraampje – hier kun je héérlijk eten. Rep je hierna richting Primrose Hill voor de zonsondergang, waar je samen met heel wat locals naar een prachtig uitzicht kunt kijken. Dan ben je helemaal klaar voor de avondshift, die je naar het tóprestaurant Arros QD brengt. Een Spaanse sterrenchef opende in de hippe Soho-wijk dit toegankelijke restaurant dat draait rond pure smaken en een gezellige sfeer. Duurt volgens mij niet lang vooraleer deze knaller ook zijn eerste ster binnenhaalt. Wel een knoopje openzetten als je naar huis gaat, want ze zijn niet gierig in hun porties ;-).

En als je dan eigenlijk wel echt zin hebt om weer naar je hotel te gaan, zit je echt goed. We worden hartelijk begroet bij het binnenkomen en wisselen nog even verhalen uit met de medewerkers. Eenmaal terug de kamer, neem ik nog een paar foto’s van de toffe interieurdetails. Niet alleen London, ook The Franklin heeft me geïnspireerd. We kunnen er weer tegenaan!

_______________________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

hide auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.