Home > Travel > Liens Travel > Beeldige boetiekhotels: Maison La Minervetta

Beeldige boetiekhotels: Maison La Minervetta

Auteur: Lien Verwimp

Waar denk jij aan bij een boetiekhotel? Weinig kamers, gastvrijheid en een uniek  interieur? Wel, dan zit je er bij Maison La Minervetta ‘boenk op’. Ik ontdekte deze parel aan de Italiaanse Amalfi-kust via hotelwebsite Mr & Mrs Smith en viel meteen voor hun kleurrijke design. Alleen wist ik toen nog niet voor de helft in welk aards paradijs ik zou terechtkomen..

  

De foto’s hierboven laten zien hoe binnenwandelen bij Minervetta eruit ziet. Een beeldig boetiekhotel is dus wel het minste wat je hiervan kunt zeggen! Graag zet ik via deze nieuwe blog-reeks enkele hoteltoppers van hetzelfde kaliber in de kijker. En beginnen doe ik met een knaller van formaat.

Wakker worden met het geluid van fluitende vogeltjes. De zon die zachtjes langs het gordijn naar binnen sluipt. Fris gewassen badjas aan, en nieuwsgierig naar het raam wandelen. Even geen woorden, maar puur genieten. Italië ontwaakt en doet dat met een zicht om U tegen te zeggen. De felgekleurde huisjes komen volledig tot hun recht, zo vlak voor de bergen. En toch nog even extra in m’n ochtendogen wrijven.. Want is dat nu de Vesuvius, daar aan de andere kant? Ja hoor. Het is de beroemde vulkaan die fier tegen de horizon uitsteekt.

  

Wauw. In Maison La Minervetta stap je recht in een romantische Italiaanse film. Vanaf het moment dat je opstaat en ontdekt dat elk van haar twaalf kamers een uniek uitzicht heeft op de kustlijn van Sorrento. Ik kan niet wachten om de rest van het hotel te ontdekken, maar oké, eerst even klaarmaken. En ook dat is een plezier! Want achter me komt de zon verder op, terwijl ik tijdens het aankleden geniet van het originele design in de kamer. Nog even een koffie op het gezellige terrasje, en dan gaan we.

   

 

Onderweg naar de lobby maken we een tiental fotostops voor de kunst die we onderweg tegenkomen. Bellisima! Nooit eerder zo’n perfect doorgetrokken concept gezien, dat voor mij vooral warmte en gezelligheid uitstraalt. Een concept dat eigenaar Marco Di Luca me al te graag uitlegt als we in de indrukwekkende lobby arriveren. ,,This is not art, miss Lien. You are just looking at my personal collection!, verklaart de charmante Italiaan. ,,Every colourful detail you see in the lobby, the rooms and outdoor locations, has been built up since the 1950s, when my grandmother opened the hotel.”

Marco’s achtergrond als interieurarchitect is hem dus met  de paplepel ingegeven. Hij legt uit dat ze op elk plekje in het hotel een aparte, nieuwe sfeer willen creëren. Waar in de keuken kleurrijke keramiek de hoofdrol speelt, vind je op het terras eerder een gezellige marine-uitstraling terug. De kamers blinken dan weer uit in blauw-rode design-accessoires. ‘Less is more’ laten ze hier achterwege en dat draait verrassend goed uit! Een plezier om hier rond te wandelen – zeker als ik hoor dat de meerderheid van het interieur uit de Amalfistreek komt.

  

  

Reisbuddy Arlette en ik beslissen onze roadtrip rond de Amalfikust voor de latere namiddag te houden om zo eerst alle hoekjes van het hotel te ontdekken. En dat zijn er heel wat. Na een koffie op het dakterras ontdekken we de stairway to heaven. Via een idyllisch pad kom je namelijk bij het Minervetta-zwembad uit, dat recht uitkijkt op de Vesuvius. Een levende postkaart! Hier zitten we een uurtje neer om te genieten van de omgeving. Hotel-medewerkers Antonio en Pierpaolo komen ons ondertussen vergezellen om de beste tips in de buurt mee te geven. Wat heerlijk om je door gastvrije mensen meteen thuis te voelen in het buitenland! Dat ze ook nog eens écht weten was goed is, maakt het plaatje natuurlijk helemaal af. Hun top-tips volgen in een ander artikel.

  

  

Met het klassevolle Minervetta zouden Marco Di Luca en z’n familie de hotel-wereld kunnen veroveren. Maar daarin hebben deze gezellige Italianen het concept van een geslaagd boetiekhotel duidelijk begrepen als geen ander: deze parel vind je maar op één plek.

Alla prossima, bella!

_____________________________________ 

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.