Home > Travel > Liens Travel > Beeldige Boetiekhotels: La Réserve Hotel & Spa Paris

Beeldige Boetiekhotels: La Réserve Hotel & Spa Paris

Top-voetbalclubs vs. toprestaurants. Cool vs. chique. Fish&chips vs. escargots. Underground vs. metro. En Big Ben vs. Eiffeltoren. Je hebt ondertussen wel door dat ik het heb over de eeuwige battle tussen London en Parijs. De kans is groot dat je de vraag ‘Ben je een London- of Parijs-persoon?’ al eens hebt gekregen en dat is niet zo gek! Beide steden hebben een unieke identiteit, en we lijken allemaal direct te weten bij welk ‘team’ we onszelf het liefste aansluiten. Maar welk gevoel krijg je nu in welke stad? Waarom zijn ze zo anders? In de komende twee blogs neem ik je mee naar beide hoofdsteden, in de vorm van beeldige boetiekhotels. Ik koos er voor twee die de persoonlijkheden van hun stad letterlijk ádemen.

Beginnen doen we in Parijs. De majestueuze Franse hoofdstad krijgt het voor elkaar om alles dat ze aanraakt meteen een extra tikje chique te maken. Soms op een bombastische manier – denk aan de majestueuze gebouwen op de Avenue des Champs-Élysées. En soms op een elegante, kleinschaligere manier; de boekstalletjes en galerijen langs de Seine passen perfect in dit plaatje. Ik ging op zoek naar een hôtel waarbij ik naast Parijse extravaganza ook een A-tot-Z-ervaring zou ondergaan. Dat, en méér, vond ik bij de intieme luxe van La Réserve Hotel & Spa.

Rood, de kleur van de stad van de liefde
.. én van La Réserve’s ravissante entrée! Vlak nadat de parkeerjongen me vriendelijk heeft aangeboden ‘ma voiture’ veilig weg te zetten, stap ik, op amper honderd meter van de Champs-Élysées, de luxewereld van dit hotel binnen. ‘Bonjour madame Verwimp, suivez-moi et laissez toutes vos affaires ici’, zegt de receptioniste. Oftewel: laat de stress van de rit hiernaartoe achterwege, je vakantie begint hier en nu. Wanneer ik tijdens de eerste slok van mijn welkomst-coupe de weelderige inrichting in me opneem, voel ik me net een prinses. Parijs, ik ben er helemaal klaar voor!

Parisian chic uit de 19e eeuw
Althans: ik dacht dat ik er klaar voor was. Totdat ik werd meegenomen in wat de visie van Michel Reybier (CEO van La Réserve Group) voor dit hotel moet zijn geweest: de sfeer van een 19de-eeuws privéappartement in Parijs laten zien. Discretie, elegantie en grote, lichte ruimtes. Deze kernwoorden staan centraal in het hele hotel, en beleven hun hoogtepunt in de immense kamers en suites. Terwijl ik nog volledig onder de indruk het uitzicht vanaf het schattige balkon in me opneem (op Le Palais Royal aan de ene kant, de Eiffeltoren aan de andere), vraagt de receptioniste of ik ook de kamer en de dressing wens te ontdekken. Zei er iemand dressing…? Ik volg direct en weet bijna niet wat te zeggen als ik maar liefst tien stappen door de open kledingruimte kan zetten. Tien stappen! Jammer dat er maar vijf outfits in m’n trolley zitten, denk ik meteen. Maar pas de problème, ik vermaak me zeker ook prima in de marmeren badkamer ;-). Dit is waanzinnig stijlvolle luxe. Zonder enige pretentie.

Le ménu du jour
Alsof je nu al niet genoeg reden hebt om binnen de vier muren van La Réserve te blijven, kun je er ook Franse gastronomie van de bovenste plank vinden. Voor wie de extravagantie mag blijven voortduren: ‘Le Gabriel’ is een tweesterrenrestaurant dat typisch Franse gerechten naar een hoog niveau brengt. Een iets toegankelijkere keuze is hun restaurant ‘La Pagode de Cos’, dat de focus legt op seizoensgerechten. Prijs-kwaliteit is er perfect. Mijn innerlijke foodie kijkt al uit naar het ontbijt wanneer ik het laatste stukje dessert opeet… Dieet is voor thuis ;-).

Perfect (Paris) match
Van innerlijke foodie naar innerlijke prinses (of zeg maar koningin in dit geval): wakker worden in het héérlijke bed van La Réserve. Ik herinner me ineens dat de receptioniste zei dat je, zonder meerkosten, mocht kiezen voor ontbijt in het restaurant of in de kamer. Kan ik niet laten schieten! Om toch een beetje te compenseren voor de croissants die komen gaan, zet ik vooraf nog koers naar de spa om enkele baantjes te trekken in het binnenzwembad. Niets zo goed als een zondagochtend in een badjas. Tijdens het rondwandelen in de gangen bedenk ik dat ik onbewust hélemaal mee ben in de visie van Michel Reybier. La Réserve heeft me laten voelen hoe het is om ‘thuis’ te zijn in Parijs.

.. dat wordt aanpassen als we terug in Bilzen zijn ;-). À bientôt, La Réserve!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.