Home > Travel > Liens Travel > Beeldige boetiekhotels: Cugo Gran Macina

Beeldige boetiekhotels: Cugo Gran Macina

Auteur: Lien Verwimp

‘You’ve arrived, miss’, hoor ik de taxichauffeur zeggen. Ik kijk verwonderd op, want het lijkt alsof we recht voor één van Malta’s bezienswaardigheden stoppen. Vlak langs enkele gezellige, typisch gele, Maltese straatjes zie ik een grote historische burcht. Ik stap uit en kom in een prachtige mix van pure geschiedenis en modern interieurdesign terecht. Welkom bij Cugo Gran Macina Grand Harbour.

   

Middenin de gezellige drie steden van Malta, waar ik in deze reisgids al over schreef, vind je een iconisch boetiekhotel. Niet enkel omdat deze kleinschalige parel over een gezellige 21 kamers beschikt, maar omdat het verblijf een verhaal uitstraalt. Hier kom je in een stukje Maltese geschiedenis terecht, terwijl je geniet van een topklasse interieur én gastvrijheid.

  

Cugo Gran Macina deed in de 16e eeuw al dienst als belangrijke verweervestiging tegen enkele legers die Malta wilden binnenvallen. Het historische bouwwerk is zeer goed bewaard gebleven. Cugo Gran Macina zag er in 2018 de ideale plek in om ongedwongen luxe naar de drie steden te brengen. Deze plek is een prachtige ode aan het verleden, zonder in te boeten op waar hedendaagse reizigers naar op zoek zijn in een accommodatie.

  

  

In de gerenoveerde burcht vind je 21 ruime suites. Allemaal hebben ze prachtig uitzicht op de omliggende haven en zijn ze voorzien van hoge gewelfde plafonds. Het valt me ook op dat er veel met staal is gewerkt – dat strakke zwarte accent komt mooi tot zijn recht tegen de kalk- en leisteen.

  

   

,,Maar het wordt nog beter als je de design-lift neemt naar de bovenste verdieping. Hier kom je terecht in een oase van rust, terwijl je het stadsleven op de achtergrond zijn best hoort doen. Het zwembad ziet er heel aantrekkelijk uit, zo gemoedelijk op de voorgrond van een prachtig, typisch Maltees uitzicht. Ik zwem enkele baantjes en bestel tussendoor een bordje vers fruit en een heerlijke cocktail. Het is vakantie! Ge-nie-ten!

  

  

De hapjes hebben m’n honger aangewakkerd en ook op zo’n moment zit je hier op de perfecte plek. Fijnproevers, spits jullie oren! De meermaals bekroonde chef-kok  Chris Hammett opende in Cugo Gran Macina een restaurant dat zowel het ontbijt (voor hotelgasten) en diner (open voor iedereen) serveert. Hammett’s Macina is gevestigd in een mooi deel van het fort en het menu weerspiegelt de verschillende invasies door de jaren heen. Prachtige link met het verleden, opnieuw. Waar je ’s ochtends van gebruikelijke eitjes en gebak kunt genieten, staat ’s avonds een heus gastronomisch menu voor je klaar. Mijn persoonlijke hoogtepunt: verse burrata op een bedje van balsamico-risotto, afgewerkt met truffel. No need to say more.

  

Teruglopend naar de kamer geniet ik nog even mee van het trouwfeest dat op het dakterras aan de gang is. Prachtig zicht op dansende mensen – spot jij de bruid? 😉 Voor andere bruidjes op zoek naar een locatie in het buitenland: aan een mooi uitzicht mankeert het hier zeker niet.

  

Cugo Gran Macina is anders dan enig ander hotel op Malta. Het boetiekhotel brengt historisch design in een comfortabel kader naar een ander niveau. Topadresje!

_________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.