Home > Travel > Beeldige boetiekhotels: Antiga Casa Buenavista

Beeldige boetiekhotels: Antiga Casa Buenavista

Terug van weggeweest: de ‘Beeldige Boetiekhotels’-reeks. Verhalen uit de meest karaktervolle verblijven in Europa en daarbuiten. Dit keer reizen we naar Barcelona, de stad van Gaudí. Een gepassioneerde hotel familie opende er in de zomer van 2022 een oase van rust: Antiga Casa Buenavista.

In 1920 een flatgebouw met een populair restaurant, honderd jaar later een prestigieus boetiekhotel én restaurant met nog steeds dezelfde naam. Antiga Casa Buenavista – gelegen vlakbij het bekende Plaça de Catalunya – is een plek met een verhaal. Twee broers doen er alles aan om het heden naadloos te laten samenvloeien met het Barcelona van meer dan een eeuw geleden. Op die manier voelen gasten dat dit een warm thuis was, en nog steeds is. ,,Onze familieband met het gebouw heeft jarenlang standgehouden, en dat is wat we nu willen overbrengen naar onze gasten’’, zegt manager Alex Mollevi. Dat ze daarin slagen, kan ik na een bezoekje alleen maar beamen.

Bienvenidos!

Zodra de schuifdeuren van Casa Buenavista opengaan, komt oprechte gastvrijheid me tegemoet. Er zijn slechtere vrijdagavonden. De receptionist biedt een drankje aan en heet me welkom met een glimlach. Ik voel dat het een echte is. Hier heerst een unieke mix tussen chic comfort en het gevoel alsof je al tien keer op deze plek geweest bent. Mijn mondhoeken krullen nog meer naar boven als ik op de kamer een handgeschreven welkomstbriefje tegenkom. Hier hebben ze het begrepen.

Lokale verankering 

Casa Buenavista heeft respect voor de omgeving. Dat merk ik bij het zien van de typisch Catalaanse gewelven – ze huurden voor de verbouwing de enige vakman in die nog volgens de traditionele methode bouwt, maar ook al ik vraag naar tips. Geen typische Instagram-bars op hun lijstje, wel aandacht voor lokale horecazaken waar nog met hart en ziel gekookt wordt. Zo kwamen we uit bij de über authentieke Bar Cañete. Een must als je in Barcelona bent! Vraag er zeker een tafeltje aan de bar.

Weg van de drukte

Ik bezoek Barcelona het liefst als de zon schijnt. En dan is er niets zo fijn dan het ontdekken van de stad af te wisselen met ontspannen bij het water. Dat kan aan de zee, maar het is natuurlijk extra fijn als je hotel een zwembad heeft. Wel, check, check, dubbelcheck: op de zesde verdieping van Casa Buenavista wacht je een luxe rooftop met zwembad. Niet al te groot, maar net genoeg om je te verfrissen en tot rust te komen – weg van de drukte.

Casa de Comidas Buenavista

Hotelgasten én niet-hotelgasten, opgelet: het Casa de Comidas Buenavista-restaurant van meer dan honderd jaar geleden is terug! De ruimte werd volledig gerestaureerd tot een restaurant waar traditionele gerechten met een twist worden geserveerd. Meestal heb ik het niet zo op restaurants van een hotel. Maar dit adresje wist me bij elke gang te verrassen. Dat kan niet anders dan te maken hebben met de verse, lokale ingrediënten die ze voor elk gerecht gebruiken. Can’t miss: de cheesecake als dessert.

Architectuur

Een oud gebouw nieuw leven inblazen, zonder de authentieke elementen te verliezen. Geen gemakkelijke klus. Casa Buenavista maakte het waar dankzij het behoud van enkele typisch Catalaanse modernistische elementen, die naadloos passen bij de moderne kamers. Ik sliep een nacht in de superior room, waar je van een groot privéterras geniet. Ook de basiskamers doen nergens voor onder. Op een relatief kleine oppervlakte is alles aanwezig, inclusief de laatste nieuwe technologische snufjes.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.