Home > Travel > Liens Travel > Beeldige boetiekhotels: Belmond La Residencia

Beeldige boetiekhotels: Belmond La Residencia

Auteur: Lien Verwimp

Dat gevoel wanneer je Spaanse cipressen ruikt. Citroenen aan de bomen ziet hangen. Terra cotta bloempotten op elke hoek van de straat ziet staan. Dat gevoel wanneer je pan con aioli als aperitiefje krijgt voorgeschoteld. En wanneer je zo rond half tien ’s avonds naar buiten loopt voor het avondeten. Dat moet wel het leven op een prachtig Spaans eiland zijn!

Niets minder dan het hierboven beschreven op-en-top vakantiegevoel, beleefde ik in Mallorca. Tips voor mooie stops gaf ik je al in een eerder artikel. Deze keer neem ik je graag mee naar de plek die de hele reis naar een absurd hoog niveau tilde. Een idyllisch hotel, dat het heerlijk mediterrane leven gewoonweg ademt. Belmond La Residencia, waar sprookjes bestaan…   

Do you wish a tour of the premises, senorita?
Na een halfuurtje rijden vanuit dehoofdstad Palma, kom ik via een oude, pittoreske weg Deia ingereden. Denk aan kleine huisjes, allemaal uit dezelfde beige steen, omgeven met kleurrijke bloemen. Ik kan de kerktoren op de heuvel net ertussenuit zien piepen. Nog geen minuut verder, zegt de GPS dat ik rechts moet afslaan. Wat lijkt op één van de dorpsstraatjes, is de paradijslijke oprit van Belmond La Residencia. Welkom in de hemel!

Terwijl m’n auto wordt geparkeerd door de vriendelijke medewerkers, krijg ik een warm welkom in de receptieruimte. Of eerder: de designer-woonkamer. Do you wish a tour of the premises, senorita? Ik krijg nog een lokaal drankje ter verfrissing en we zijn weg.

 

Dat drankje kwam goed van pas… Want ‘a tour of the premises’ betekent in dit hotel dat je voor zo’n 40 minuten zoet bent. Belmond La Residencia is letterlijk déél van Deia (Unesco Werelderfgoed, overigens), en heeft dus eerder de indeling van een dorp. Maar dan wel een klasse-dorp waar niets aan het toeval wordt overgelaten. Ik loop via kleine, mooi aangeklede steegjes naar het zwembad, dat recht op het Tramuntana gebergte uitkijkt. Van hieruit kun je via de trappen naar het ontbijtterras of naar de prachtige tuin met oneindig uitzicht op de zee. Ondertussen kom ik overal kunstwerken van lokale artiesten tegen – Deia blijkt hét kunstdorp van Mallorca te zijn en dat wil Belmond (als deel van het dorp zijnde) zoveel mogelijk laten zien.

Mas tapas, por favor
Verder lopen we ook een heuvel op naar Belmonds meest exclusieve terras. Hier kun je genieten van lokale lunch, met een uitzicht om U tegen te zeggen. Ik weet niet waar m’n mond het meest van openvalt: de oprecht vriendelijke medewerkers, de authentieke architectuur, of de uitzichten die recht uit een filmdecor lijken te komen. En dan hebben we het nog niet over de ‘gewone’ restaurants gehad… Een paar sfeerbeelden.

Je zag zowel Café Miro en restaurant El Olivo in de foto’s voorbij komen. Café Miro is de uitgelezen plaats voor een goede, lokale lunch. Wie niet in het hotel verblijft, kan hier wel reserveren om tegen een normale prijs te genieten. Een niveau’tje hoger kom je in de oude olijfolie ‘brouwerij’ terecht, die nu is omgebouwd tot een klasserestaurant. Bij El Olivo kun je terecht voor een waanzinnig mooi decor en een verfijnde keuken. Ik hoef er niet bij te zeggen dat het brood met olijfolie als voorafje héérlijk was.. :-).

Wij blijven wel op de kamer vandaag, danku!
Dit is nu ook écht zo’n hotel waarbij je het bijna zonde vindt om doorheen de dag weg te zijn. De comfortabele en stijlvol ingerichte kamers en suites zijn daar een groot deel van. Ik vind het altijd tof om te zien op welke manier hotels zich onderscheiden van de rest – uiteraard heeft elke hotelkamer een bed, zitruimte en badkamer, en wordt hij gepoetst. Wat kun je daar nu verder aan vertellen, right?

Belmond La Residencia tilt ook dat weer naar een ander niveau, door met lokale huisparfums te werken en de beste bedden neer te zetten (nog nóóit zo goed geslapen! Geheim: échte donskussens en -dekens. Ben nog aan het nagenieten terwijl ik dit neerschrijf). Wanneer je ’s avonds trouwens terugkomt na je diner, is je kamer ook nog eens ‘ready for the night’ gemaakt… De slofjes staan langs het bed, de parasol is mooi ingeklapt, een zeepje en bodylotion liggen op de exact juiste plek klaar.. Laat ons zeggen dat je je een prins(es) waant ;-).

…en prins(ess)en houden ook van een goed ontbijt. Ook hier gebruikt Belmond weer lokale topproducten. Wat ik nog steeds onthoud: verschillende soorten (homemade) olijfolie voor op je brood, met telkens een bijpassend soort zout.

En ze leefden nog lang en gelukkig! Bedankt voor dit op en tóp sprookjesmoment, Belmond La Residencia!

______________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.