Home > Travel > Liens Travel > Beeldige boetiekhotels: 353 Degrees North

Beeldige boetiekhotels: 353 Degrees North

Auteur: Lien Verwimp

Bali is hot & happening. Dit Indonesische eiland heeft het geschopt tot een plek waar íedereen graag naartoe wil – van de grootste reisliefhebber tot iemand die normaal nooit buiten Europa vertoeft. De succesformule? Tropisch klimaat, prachtige rijstterrassen en ’s werelds mooiste zonsondergangen, zullen de meeste reisgidsen je vertellen. Maar dat je de meest unieke privé-villa’s tegen zéér aantrekkelijke prijzen kunt huren, is een minstens evenwaardige reden. Nergens ter wereld krijg je zo’n waar voor je geld.

 

Een prachtige trip naar Indonesië in april was de uitgelezen kans om het accommodatie-aanbod in Bali nog eens onder de loep te nemen. In 2016 huurde ik er een prachtige privé-villa voor 50 euro per persoon per nacht en dat ben ik later op andere bestemmingen nooit meer tegengekomen. Maar Bali blijkt op dat vlak niet te zijn veranderd, want ik stootte tijdens m’n online zoektocht op een hemelse plek: 353 Degrees North.

  

Deze parel ligt in Nusa Lembongan, een eiland zoals in de boekjes, op amper 20 minuutjes varen van Bali. Waar het op het Balinese hoofdeiland vaak nogal koppenlopen is, kom je hier op een rustigere plek terecht. Een subtiele zeebries, de mysterieuze mangrove en een helderblauwe oceaan met zicht op Bali’s grootste vulkaan. Het aardse paradijs is nog niet vaak zo dichtbij geweest.

Maar wat deze plek dan nog tien keer specialer maakt: het is de thuishaven van 353 Degrees North. Een achtpersoonsvilla in het midden van Lembongans groene heuvels, met een spectaculair uitzicht op Mount Batur. Een gevoel van pure rust en vrijheid overvalt je zodra je de blauwe poort binnenstapt en uitbater Kiri je verwelkomt met een versgeperst watermeloen-sapje. ‘Welcome home, welcome in paradise’ zei ze, en dat is tijdens ons verblijf meermaals bevestigd.

  

  

We ontdekken eerst de binnenkant van het gebouw. Kiri leidt ons door de mix van Indonesisch en Westers design dat in de vier slaapkamers, badkamers en grote leefruimte terugkomt. Denk hierbij aan tropische buitendouches, open ruimtes, lichte kleuren én, jawel, een eigen villa-hond ;-). Dierenliefhebbers: kan dit nog beter?! In Bali lopen er heel wat straathonden rond, maar ze worden steeds vaker goed opgevangen. Zo heeft 353 Degrees North hun villa-hond geadopteerd van een ‘rescue-center’. En kijk eens hoe fantastisch gelukkig ze er nu uitziet.

  

  

Als je dus terugkomt van snorkelen met Manta Rays of rondtoeren langs Nusa’s indrukwekkende kliffen, staat er altijd een kwispelende vriend op je te wachten. Een écht thuisgevoel, heel ver van huis. Al moet je af en toe even in je arm pitsen als je in de tuin van de woning staat – hallo, waar zijn wij terechtgekomen! Vanuit de leefruimte loop je zo de infinity-pool in, van waaruit je dromend op palmbomen, bergen en gigantische golven uitkijkt. Voor een nog beter zicht, brengt Kiri ons naar de ‘sunrise-rooftop’. Hier kunnen vroege vogels van de eerste zonnestralen en een gezellig vogel-concert genieten.

  

  

Alsof je dag dan nog niet fantastisch gestart is, staat in de lounge-zeteltjes een ontbijt klaar dat zo op een postkaart gedrukt zou kunnen worden. Een bééldig boetiek-verblijf! En dan natuurlijk terug naar hoe ik deze lofzang begonnen ben. Ga je met zes à acht personen, dan is het ongelooflijk voor welk geld je hier kunt verblijven. Mocht dit concept gekopieerd worden naar Europa, is het helaas enkel voor the happy few weggelegd. Dus waarom Bali zo top is? Die rijstvelden, ja. Die zonsondergangen & stranden, ja. Maar die accommodaties, die 353 Degrees North.. JA!

Nog toffer is dat ik elke Chapeau-lezer mag blij maken met 20% extra korting, als je via hun website http://www.353degreesnorth.com.au/ boekt. Unieke Chapeau-code: 353DN-CM1. Geniet ervan
____________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.