Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Amerikaanse begraafplaats Margraten

50 tips voor Limburg: Amerikaanse begraafplaats Margraten

Je mag het absoluut geen toeristische bestemming noemen, dit oorlogsmonument dat het kerkhof immers ook is. Het is echter niet verkeerd om in je vrije tijd geconfronteerd te worden met de offers die jonge mensen in 1944-1945 hebben gebracht om West-Europa van het nazisme te bevrijden. In Netherlands American Cemetery liggen de graven van meer dan 8300 Amerikanen. Elk graf is geadopteerd door een familie, meestal uit Limburg. Zelf heb ik 2 graven geadopteerd, één van een onbekende soldaat, één van iemand wiens leven voor mij is gaan leven, en wiens familie ik regelmatig ontmoet.

De begraafplaats is geschonken aan Amerika. Je kunt er heen voor een bezoek, bijvoorbeeld om meer van de geschiedenis te weten te komen (zie: liberationroute.nl). Een bezoekerscentrum is in aanbouw en zal medio 2022 geopend zijn. Of om je onder te dompelen in de stilte, te genieten van de serene rust die er heerst. Telkens als ik na een bezoek vertrek voel ik mij dankbaar voor de vrijheid en de vrede, in het besef dat we er dagelijks aan moeten blijven werken.

Een hapje of drankje in de buurt

Café Chriske aan de Pastoor Brouwersstraat biedt typisch Limburgse gerechten, van bloedworst tot zuurvlees met frites. Populair bij fietsers en wandelaars.

Meer culinair is het bij de Pastory in de Dorpstraat in het nabij gelegen Cadier en Keer, gevestigd in een fraai gerestaureerde boerderij. Romantisch ingericht, een keurige Franse keuken.

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu