Home > Travel > Liens Travel > 7 apps die je niet kan missen op reis

7 apps die je niet kan missen op reis

Auteur: Lien Verwimp

Apps maken je het reizen een stuk gemakkelijker. Van culinaire hotspots tot kosten delen, je hebt er wel wat nodig. Om het je zo handig mogelijk te maken, selecteerde ik 7 apps waarmee je de hele wereld aankan. Let’s go!

Foursquare
Byebye TripAdvisor (verwijder ‘m alsjeblieft meteen van je telefoon), hello Foursquare! Ik zoek de leukste eet- en drinkadresjes standaard op via deze app. Vroeger was TripAdvisor m’n beste vriend, maar deze zoekmachine is de laatste jaar een erg commerciële weg ingeslagen. Als je dus liever naar authentieke plaatsen gaat en wilt zien wat andere reizigers ervan vonden zónder dat ze ervoor iets in de plaats kregen, is er maar één adres!

Lightroom
Reisjes maken = kiekjes maken. Maar o-zo vervelend als het tijdens je trip net slecht weer is en je enkel grijs ziet op je foto’s. Dan komt een filtertje goed van pas. Via de gratis Lightroom-app kun je met zoveel tools spelen dat het er altijd goed komt uit te zien. Het lijkt in het begin misschien wat ingewikkeld, maar enkele YouTube-tutorials verder zijn je foto’s klaar om gepubliceerd te worden :-).

XE Currency
Deze staat in het lijstje, omdat je hem vooraf vaak vergeet te downloaden: de actuele wisselkoers. En geloof me, niet handig als je 500.000 Indonesische roepies moet betalen en niet meteen weet over hoeveel euro het gaat. Zet deze app standaard naast die van je rekenmachine.

Maps.me
Binnen de EU kun je nog gemakkelijk af met Google Maps, maar daarbuiten lopen de meeste toeristen nog rond met een papieren kaart. Heeft wel iets natuurlijk, maar als het voor jou wat sneller mag, download dan Maps.me. Met deze kaart kun je bepaalde stadsdelen of zelfs landen vooraf downloaden, zodat je je route op elk moment kunt opzoeken of aanpassen.

Pinterest
Heb je eenmaal de planning van je dag vastgelegd, dan is het leuk eerst nog even Pinterest te raadplegen. Typ de stadjes in die op het programma staan en vind zo de mooiste straatjes en meest pittoreske uitzichtpunten. Zo hoef je geen tientallen blogs te lezen en zie je aan de foto’s meteen of het iets is dat jij wilt zien.

Splitwise
Tijdens het reizen kan het vaak niet op met leuke dingen doen, maar aan het eind van de rit moeten de rekeningen wel betaald worden. Zorg dat je vooraf Splitwise download. Hier kun je groepen maken en aanduiden wie wat heeft betaald. De app berekent dan voor jou wat je nog terugkrijgt of hoeveel je nog schuldig bent aan je reisgenoten.

Nieuw: Wiffinity
Voor veel van deze apps heb je Wifi nodig. En omdat tien keer per dag op café gaan om snel in te loggen misschien teveel van het goede is, is er Wiffinity! Hierop vind je alle openbare Wifi-netwerken bij jou in de buurt, mét wachtwoorden. Superhandig, en de lijst groeit elke dag.

________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.