Home > Travel > Liens Travel > 6 ‘royale’ redenen om deze lente London te bezoeken

6 ‘royale’ redenen om deze lente London te bezoeken

Auteur: Lien Verwimp

Allereerst: vrolijk paasfeest! Voor de gelegenheid een blog met een ‘royaal’ kantje. Want jeetje, dit jaar heb ik al enorm veel voorbij zien komen over het Britse koningshuis. Wat-een-hype! Voel jij je aangesproken? Dan is er geen betere periode om Londen te bezoeken dan deze net begonnen lente: prins William en Kate verwachten hun derde kind ergens in april en prins Harry zal kort daarna, op 19 mei, trouwen met Meghan Markle. Ook de dramaserie The Crown startte begin dit jaar haar tweede seizoen op Netflix. Ik wijs je graag de weg voor een koninklijk tripje doorheen de Britse hoofdstad.

  1. Breng een bezoek aan Windsor Castle, waar prins Harry en Meghan Markly trouwen

Prins Harry en Meghan trouwen op 19 mei in St George’s Chapel in Windsor Castle. Op de dag zelf is het kasteel niet te bezoeken, maar ervoor of erna kan het natuurlijk wel. Tip: bekijk de data en boek je tickets op voorhand. Bezoekers kunnen ook het gebied waar de bruid en bruidegom op hun speciale dag zullen rondwandelen verkennen via een toer rond het grootst bewoonde kasteel ter wereld. Als je op zaterdag of zondag gaat, zou het zelfs kunnen dat je er de koningin spot die er vaak het weekend doorbrengt.

  1. Verken Kensington Palace, waar prins Harry en Meghan Markle zullen wonen

Prins Harry en Meghan zullen na hun huwelijk verhuizen naar Kensington Palace. Dat zorgt ervoor dat beide prinsen en hun families buren worden. Fans van het Britse koningshuis kunnen een deel van het kasteel bezoeken en zo de grote kamers en historische kunstwerken bewonderen. Er is ook een tentoonstelling te bezichtigen van prinses Diana’s garderobe van de jaren ’80 en ’90, genaamd Diana: Her Fashion Story.

  1. Bewonder Buckingham Palace en de Changing of the Guards

De beroemde Koninklijke residentie is een must see. Als je om 11.00 uur aan de poort staat kun je de bekende Changing of the Guards meemaken. Of boek een ticket om de koninklijke kamers, waaronder de troonzaal te bezichtigen, waar William en Kate hun formele huwelijksfoto’s lieten maken.

  1. Wandel naar het altaar in Westminster Abbey, zoals William en Kate

In 2011 stapten prins William en Kate Middleton in het huwelijksbootje in het historische Westminster Abbey. De kerk is een prachtig gebouw en een populaire toeristische attractie in Londen. Loop naar het altaar, net als Kate Middleton dat deed, en waan je een prinses voor een dag. Ook royaal eten, als je toch bezig bent? Boek dan een tafel bij Quaglino’s.

  1. Bewonder de officiële portretten van de koninklijke familie

Ga naar de National Portrait Gallery waar het eerste officiële portret hangt van Kate Middleton, dat gemaakt werd door Paul Emsley. Het is een indrukwekkend kunstwerk om van dichtbij te bewonderen. Andere koninklijke portretten die er te bewonderen zijn, zijn die van de koningin en prins Philip die hun huwelijksjubileum vieren.

  1. Shop zoals een prinses in West-Londen

Zowel Kate Middleton als Meghan Markle shoppen graag op Chelsea’s King’s Road, waar je tal van designerwinkels kunt vinden. Zo werd Kate er gespot terwijl ze babykleertjes en goodies kocht voor de geboorte van George, wat ze binnenkort misschien nog weleens doet voor de geboorte van hun nieuwe spruit!

Bron: British Airways

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.