Home > Travel > Liens Travel > 6 onbekende Duitse steden op een boogscheut van Limburg

6 onbekende Duitse steden op een boogscheut van Limburg

Auteur: Lien Verwimp

Steeds meer reizigers kiezen voor een tripje dichterbij huis. Niet alleen omdat het handig is, ook door een grotere bezorgdheid voor het klimaat. Wat dat betreft is er goed nieuws: er is heel wat moois te zien op amper 200 kilometer van Maastricht. Daar ligt de Duitse streek Rijnland-Palts, een veelzijdige regio die rijk is aan gezellige stadjes waar een heleboel te beleven valt. Van livemuziek tot straattheater en van kuuroorden tot volksfeesten. Een ideale citytrip voor wie eens volledig verrast wil worden. Viel spass met onderstaande tips!

1. Livemuziek en vuurwerk in Koblenz

De troef van Koblenz is zijn unieke ligging tussen Moezel en Rijn en zijn rijke geschiedenis. De grootste trekpleister is het Deutsches Eck, een reusachtig monument aan de samenloop van de twee rivieren. In augustus wordt dit pareltje omgetoverd tot het 3-daagse Koblenzer Sommerfest met onder andere livemuziek, woordkunstenaars, rommelmarkten en het spetterend vuurwerkspektakel ‘Rhein in Flammen’ als afsluiter.

2. Straattheater en edelstenen in Idar-Oberstein

‘De stad van de edelstenen’: klinkt zo al aantrekkelijk, toch? In Idar-Oberstein kun je tijdens het eerste weekend van augustus puur vakmanschap bewonderen op de Duitse edelsteenslijpers- en goudsmedenmarkt. De wandelstraatjes van de stad zullen op dat moment getransformeerd worden tot een straattheaterfestival. Zo heb je je cultuurshotje ook direct gehad.

3. Strandbarretjes in Speyer

Speyer is het hippe broertje van regio Rijnland-Palts. Bij mooi weer geniet je aan het heerlijke Rheinstrand Speyer in een hangmat of strandstoel met een drankje in de hand. Heb je nadien nog zin om een stapje in de wereld te zetten? Ontdek dan het bruisende uitgaansleven in het centrum van de stad.

4. Bronwater en Ahr wijn in Bad Neuenahr-Ahrweiler

Bad Neuenahr-Ahrweiler in het Ahrdal bevindt zich temidden van schilderachtige bossen, velden en wijngaarden. Wil je helemaal tot rust komen? Breng dan een bezoek aan het kuuroord bestaande uit vijf geneeskrachtige bronnen waaronder de beroemde Apollinaris bron. Het thermale water heeft een ontspannende werking en een positieve invloed op het welzijn. Je dag afsluiten doe je met een goed glas Ahr-wijn. Heerlijk, toch?!

 

  

5. Volksfeesten en een vleugje geschiedenis in Worms

Na de drankjes in Speyer, tijd voor wat serieuzere kost ;-). Worms is samen met Trier namelijk een van de oudste steden van Duitsland. Ze kent een unieke joodse geschiedenis die tot leven komt bij een bezoek aan het Joods Museum in het Raschi-Haus of aan ‘Het Heiliger Sand’, de oudste en grootste nog bestaande Joodse begraafplaats van Europa. Daarnaast organiseert de stad ook tal van evenementen zoals het Bakvisfeest in september, het grootste wijn- en volksfeest langs de oever van de Rijn.

6. Shoppen en cultuur opsnuiven in Trier

Trier is wellicht de bekendste stad van Rijnland-Palts. Hier komt een rijke geschiedenis samen met een eigentijdse vibe. Hier kun je het hele jaar door terecht: van een dagje shoppen tot een bezoek aan internationale musea en van een stadsfestival met de beste livemuziek en toffe eetkraampjes tot een UNESCO-Werelderfgoed-Dag. Jong én oud zal zich niet snel vervelen in de meer dan 2000 jaar oude stad die daarmee ook de oudste stad van Duitsland is. 

  

Zo, moet er nog Duitsland zijn? Tijd voor Urlaub! 🙂

____________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.