Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Witte stadje Thorn

50 tips voor Limburg: Witte stadje Thorn

We hebben er allemaal al foto’s van gezien, maar zijn we er eigenlijk al geweest: het witte stadje Thorn? Ik wel, meermalen zelfs, want het blijft uniek. Net zoals haar geschiedenis, waarin met name de tijd van het onafhankelijk adellijk stift opvalt, en een abdis er in dit Abdijvorstendom de scepter zwaaide. De abdijkerk is nog steeds rijk aan kerkschatten, en het museum in het centrum, of de kasteelhoeve De Grote Hegge, net buiten het stadje, vragen om een bezoek. Maar de meeste bezoekers kuieren door de straten en bezoeken de gezellige horecagelegenheden.

Mijn tip: kom vroeg op de dag, of juist aan het einde. Ik kan juist dan zo genieten van het spel van licht en schaduw op de witte muren.

vvvmiddenlimburg.nl/nl/thorn-witte-stadjemidden-limburg

Een hapje of drankje in de buurt

Hotel-restaurant Crasborn is een typische zaak midden in deze pittoreske omgeving. Het is tegelijk een herberg en een pannenkoekenhuis.
Het aanbod is heel divers, mikkend op een brede doelgroep. Mooi gezellig terras.

Restaurant Drie Cronen is in een eeuwenoud pand in het hartje van dit stadje gevestigd. Overdag kun je hier terecht voor een belegd stokbrood, soep of salade. ‘s Avonds wordt een klassieke dinerkaart geboden.

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu