Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Street Art in Hasselt

50 tips voor Limburg: Street Art in Hasselt

Hasselt heeft een traditie als het gaat om kunstzinnig beschilderde gevels. Meer dan 25 jaar geleden had de stad al een stripgevelroute met tekeningen van bekende Belgische striptekenaars, dit op gevels in de binnenstad.

Die gevels en dus ook de tekeningen zijn als gevolg van stadsvernieuwing ondertussen allemaal verdwenen maar er is wel een bijzonder project voor in de plaats gekomen. Op meer dan 80 plaatsen vind je street art van zowel lokale als internationale kunstenaars. Iets wat je misschien niet zo direct verwacht in onze provinciehoofdstad.

Namen van artiesten als ROA, Belin, Eelco Van den Berg, Sofles en Aryz zeggen mij heel weinig, maar sommigen zijn wereldbekend en enkele van de werken die zij gemaakt hebben in Hasselt zijn zeker indrukwekkend. Om het de bezoekers gemakkelijk te maken is er een fiets- en wandel street art route ontwikkeld waardoor je geen enkel werk hoeft te missen. Het vertrekpunt ligt in het centrum, aan de dienst toerisme.

Voor wie er, zoals ik, niet echt in thuis is, street art werken zijn geen graffiti maar behoren evenmin tot de officiële kunst. In vele gevallen is de boodschap achter de tekening belangrijker dan de tekening zelf.

Een hapje of drankje in de buurt

Maison Mathis aan de Slachthuiskaai is een gezellige, informele familiezaak met een heel breed aanbod, van kroketten tot pizza’s. Een stuk chiquer wordt het bij JER, dat al jaren een Michelin-ster voert. Franse keuken in een fraai Herenhuis in de Persoonstraat.

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.